Verzenden van voorbeeld voor analyse

Als u een verdacht bestand op uw computer ontdekt, kunt u dit aan het onderzoekslaboratorium van ESET sturen om te laten analyseren.

important

Alvorens voorbeelden naar ESET te verzenden

Verzend alleen een voorbeeld als die voldoet aan minimaal een van de volgende criteria:

Het voorbeeld wordt helemaal niet door uw ESET-product gedetecteerd

Het voorbeeld is onjuist als een bedreiging gedetecteerd

Wij accepteren uw persoonlijke bestanden niet (die u door ESET op malware wilt scannen) als voorbeeld (het onderzoekslaboratorium van ESET voert geen scans op verzoek van gebruikers uit)

Gebruik een beschrijvende onderwerpregel en geef zo veel mogelijk informatie over het bestand op als mogelijk is (bijvoorbeeld een schermafbeelding of het adres van de website waar u het bestand hebt gedownload)

Met het formulier voor het verzenden van voorbeelden in uw product kunt u een voorbeeld indienen. U vindt dit formulier bij Hulpmiddelen > Bestand verzenden voor analyse.

Vul in het volgende in het formulier Bestand verzenden voor analyse in:

Bestand: het pad naar het bestand dat u wilt verzenden.

Opmerking: beschrijf de reden waarom u het bestand verzendt.

E-mailadres van contactpersoon: het e-mailadres van de contactpersoon wordt samen met de verdachte bestanden naar ESET verzonden en kan worden gebruikt om contact met u op te nemen als meer informatie nodig is voor de analyse. Het invoeren van een e-mailadres voor de contactpersoon is optioneel.

note

Mogelijk krijgt u geen reactie van ESET

U krijgt geen reactie van ESET tenzij er meer informatie van u nodig is. Elke dag ontvangen onze servers tienduizenden bestanden, waardoor het onmogelijk is om iedereen te beantwoorden.

Als het bestand een schadelijke toepassing of website blijkt te zijn, wordt de detectie ervan in een van de volgende ESET-updates opgenomen.