Live Grid

Het Live Grid vroegtijdige waarschuwingssysteem houdt ESET onmiddellijk en continu op de hoogte van nieuwe infiltraties. Het bidirectionele Live Grid vroegtijdig waarschuwingssysteem heeft één enkel doel, namelijk de beveiliging verbeteren die wij u kunnen bieden. Dit kunnen we het beste doen door ervoor te zorgen dat we nieuwe bedreigingen zo spoedig mogelijk in de gaten krijgen door deze aan zoveel mogelijk van onze klanten te 'koppelen' en hen te gebruiken als onze bedreigingsscouts. Er zijn twee opties:

1.U kunt ervoor kiezen om het Live Grid vroegtijdig waarschuwingssysteem niet in te schakelen. De software blijft op dezelfde wijze functioneren en u ontvangt nog steeds de beste beveiliging beveiliging die wij u kunnen bieden.

2.U kunt het Live Grid vroegtijdig waarschuwingssysteem zodanig configureren dat anonieme informatie wordt verzonden over nieuwe bedreigingen en waar de nieuwe bedreigingscode voorkomt. Deze informatie kan voor gedetailleerde analyse naar ESET worden verzonden. Door deze bedreigingen te bestuderen kan ESET de detectie-engine bijwerken en de detectiemogelijkheden van het programma verbeteren.

Het Live Grid vroegtijdig waarschuwingssysteem verzamelt informatie over uw computer met betrekking tot nieuw gedetecteerde bedreigingen. Deze informatie kan een voorbeeld of kopie bevatten van het bestand waarin de bedreiging voorkwam, het pad naar dat bestand, de bestandsnaam, de datum en tijd, het proces waarbij de bedreiging plaatsvond op uw computer en informatie over het besturingssysteem van uw computer.

Hoewel de kans bestaat dat het bedreigingslaboratorium van ESET hiermee nu en dan informatie over u of uw computer in bezit krijgt (gebruikersnamen in een directorypad enz.), wordt deze informatie niet gebruikt voor andere doelen dan ons te helpen onmiddellijk te reageren op nieuwe bedreigingen.

Als u Live Grid in het hoofdvenster wilt instellen, klik dan op Instellingen > Voorkeuren voor toepassing opgeven... (of druk op cmd+,) > Live Grid. Selecteer Vroegtijdig waarschuwingssysteem van Live Grid inschakelen om Live Grid te activeren en klik op Instellen... naast Geavanceerde opties.