Opties

In het gedeelte Opties kunt u de methoden selecteren die moeten worden gebruikt tijdens het scannen van het systeem. De volgende opties zijn beschikbaar:

Heuristiek: heuristiek maakt gebruik van een algoritme dat de (schadelijke) activiteit van programma's analyseert. Het voornaamste voordeel van heuristieke detectie is de mogelijkheid om nieuwe schadelijke software te detecteren die eerder nog niet bestond.

Geavanceerde heuristiek: geavanceerde heuristiek bestaat uit een uniek heuristisch algoritme dat door ESET is ontwikkeld en dat is geoptimaliseerd voor het detecteren van computerwormen en trojaanse paarden. Dit algoritme is geschreven in programmeertalen van hoog niveau. De geavanceerde heuristiek breidt de detectiemogelijkheden van het programma aanzienlijk uit.