Opschonen

De instellingen voor het opschonen bepalen op welke manier de scanner geïnfecteerde bestanden opschoont. Er zijn 3 opschoonniveaus:

Niet opschonen: geïnfecteerde bestanden worden niet automatisch opgeschoond. Er wordt een waarschuwingsvenster weergegeven en u kunt een actie kiezen.

Standaard opschonen: er wordt automatisch geprobeerd een geïnfecteerd bestand op te schonen of te verwijderen. Als het niet mogelijk is de juiste actie automatisch te selecteren, wordt een selectie van vervolgacties aangeboden. De beschikbare vervolgacties worden tevens weergegeven als een vooraf gedefinieerde actie niet kon worden voltooid.

Volledig opschonen: alle geïnfecteerde bestanden (inclusief archieven) worden opgeschoond of verwijderd. Dit geldt niet voor systeembestanden. Als het niet mogelijk is een bestand op te schonen, ontvangt u een melding en wordt u gevraagd een type actie te selecteren.

warning

Bestanden archiveren

in de modus Standaard opschonen worden hele archiefbestanden alleen verwijderd als alle bestanden in het archief zijn geïnfecteerd. Als een archief legitieme bestanden bevat evenals geïnfecteerde bestanden, wordt het niet verwijderd. Als een geïnfecteerd archiefbestand wordt gedetecteerd in de modus Volledig opschonen, wordt het gehele archief verwijderd, zelfs als er schone bestanden aanwezig zijn.

important

Archieven scannen

In de modus Standaard opschonen worden gehele archiefbestanden alleen verwijderd als alle bestanden in het archief zijn geïnfecteerd. Als een archief legitieme bestanden bevat evenals geïnfecteerde bestanden, wordt het niet verwijderd. Als een geïnfecteerd archiefbestand wordt gedetecteerd in de modus Volledig opschonen, wordt het gehele archief verwijderd, zelfs als er schone bestanden aanwezig zijn.