Uitsluitingen

Een extensie maakt deel uit van een bestandsnaam en wordt afgebakend door een punt. De extensie definieert het type en de inhoud van een bestand. In dit gedeelte van de instellingen voor ThreatSense-parameters kunt u de typen bestanden definiëren die u wilt uitsluiten van scannen.

Standaard worden alle bestanden gescand, ongeacht hun extensie. Elke extensie kan worden toegevoegd aan de lijst met bestanden die zijn uitgesloten van scannen. Met de knoppen plus en minus kunt u het scannen van specifieke extensies inschakelen of verbieden.

Het uitsluiten van bestanden van scannen is soms nodig als het scannen van bepaalde bestandstypen een onjuiste werking veroorzaakt van het programma. Het kan bijvoorbeeld raadzaam zijn om log-, cfg- en tmp-bestanden uit te sluiten. De juiste notatie voor het invoeren van bestandextensies is:

log

cfg

tmp