Uitsluitingen

In het gedeelte Uitsluitingen kunt u bepaalde bestanden en mappen, toepassingen of IP/IPv6-adressen opgeven die u wilt uitsluiten van het scannen.

Bestanden en mappen die worden vermeld op het tabblad Bestandssysteem worden van alle scanners uitgesloten: Opstarten, Real-time en On-demand (Computerscan).

Pad: het pad naar uitgesloten bestanden en mappen.

Bedreiging: als er naast een uitgesloten bestand de naam van een bedreiging wordt weergegeven, betekent dit dat het bestand alleen wordt uitgesloten voor de betreffende bedreiging, maar niet volledig. Als het bestand later wordt geïnfecteerd door andere malware, wordt het bestand gedetecteerd door de antivirusmodule.

plus: hiermee wordt een nieuwe uitsluiting gemaakt. Voer het pad in naar een object (u kunt ook de jokertekens * en ? gebruiken) of selecteer de map of het bestand in de boomstructuur.

minus: hiermee worden geselecteerde vermeldingen verwijderd

Standaard: hiermee worden alle uitsluitingen geannuleerd

Op het tabblad Web en e-mail kunt u bepaalde Toepassingen of IP/IPv6-adressen uitsluiten van protocolscannen.