Aangepaste scan

Aangepaste scan is een optimale oplossing als u scanparameters wilt opgeven, zoals scandoelen en scanmethoden. Het voordeel van het uitvoeren van een aangepaste scan is de mogelijkheid om de parameters in detail te configureren. Verschillende configuraties kunnen worden opgeslagen in door de gebruiker gedefinieerde scanprofielen. Deze profielen zijn met name handig als het scannen herhaaldelijk plaatsvindt met dezelfde parameters.

Als u scandoelen wilt selecteren, selecteert u Computerscan > Aangepaste scan en selecteert u vervolgens specifieke Scandoelen in de boomstructuur. Een scandoel kan tevens nader worden gespecificeerd door het pad naar de map met het bestand of de bestanden die u wilt opnemen in te voeren. Als u alleen het systeem wilt scannen zonder aanvullende opschoonacties, selecteer dan Scannen zonder opschonen. Bovendien kunt u een keuze maken uit drie opschoonniveaus door op Instellingen > Opschonen te klikken.

note

Aangepaste scan

Het uitvoeren van computerscans met Aangepaste scan wordt aanbevolen voor ervaren gebruikers die eerder antivirusprogramma's hebben gebruikt.