URL-osoiteluettelot

URL-osoiteluettelot-osassa voi määrittää estettävät, sallittavat ja tarkistuksesta pois jätettävät HTTP-osoitteet. Estettyjen osoitteiden luettelossa olevia Web-sivustoja ei voi avata. Pois jätettyjen osoitteiden luettelossa olevat Web-sivustot avataan tarkistamatta niitä haittaohjelmien varalta.

Jos haluat sallia vain Sallittu URL-osoite -luettelossa olevien URL-osoitteiden käytön, valitse Rajoita URL-osoitteita -asetus.

Voit aktivoida luettelon valitsemalla luettelon nimen vieressä Käytössä. Jos haluat ilmoituksen, kun avaat luettelossa olevaa osoitetta, valitse Ilmoitettu.

Kaikissa luetteloissa voi käyttää erikoismerkkejä * (tähtimerkki) ja ? (kysymysmerkki). Tähtimerkillä voi korvata minkä tahansa merkkijonon ja kysymysmerkillä minkä tahansa merkin. Pois jätettäviä osoitteiden määritettäessä pitää toimia erityisen huolellisesti, koska luetteloon saa lisätä vain luotettuja ja turvallisia osoitteita. Samaan tapaan on varmistettava, että merkkejä * ja ? käytetään oikein tässä luettelossa.