Uusien tehtävien luominen

Jos haluat luoda uuden tehtävän ajastimessa, valitse Lisää tehtävä... tai paina CTRL-näppäintä ja napsauta tyhjää kenttää ja valitse sitten pikavalikosta Lisää... Käytettävissä on viisi erityyppistä ajoitettua tehtävää:

Suorita sovellus

Päivitys

Lokin ylläpito

Tarvepohjainen tietokoneen tarkistus

Järjestelmän käynnistystiedostojen tarkistus

note

Suorita sovellus

Kun valitset Suorita sovellus, voit suorittaa ohjelmia järjestelmäkäyttäjänä "nobody" (ei kukaan). Ajastimen kautta suoritettavien sovellusten käyttöoikeudet määritetään macOS-järjestelmässä. Jos haluat vaihtaa oletuskäyttäjän, kirjoita komennon edelle käyttäjänimi ja kaksoispiste (:). Voit käyttää myös pääkäyttäjän käyttäjänimeä root tässä toiminnossa.

example

Esimerkki: tehtävän suorittaminen käyttäjänä

Tässä esimerkissä laskinsovellus ajoitetaan käynnistymään valittuna ajankohtana käyttäjänimellä UserOne:

1.Valitse ajastimessa Lisää tehtävä.

2.Kirjoita tehtävän nimi. Valitse Suorita sovellus -asetukseksi Ajoitettu tehtävä. Määritä tehtävä suoritettavaksi vain kerran valitsemalla Suorita tehtävä -ikkunassa Kerran. Valitse Seuraava.

3.Valitse Selaa ja valitse sitten laskinsovellus.

4.Kirjoita UserOne: sovelluksen polun eteen (UserOne:'/Applications/Calculator.app/Contents/MacOs/Calculator') ja valitse Seuraava.

5.Valitse tehtävän suoritusaika ja valitse Seuraava.

6.Valitse vaihtoehtoinen valinta tilanteeseen, jossa tehtävän suoritus ei onnistu, ja valitse sitten Seuraava.

7.Napsauta Valmis-painiketta.

8.ESET-ajastin käynnistää laskinsovelluksen valittuna ajankohtana.

example

Esimerkki: päivitystehtävä

Tässä esimerkissä luodaan määritettynä ajankohtana suoritettava päivitystehtävä.

1.Valitse avattavasta Ajoitettu tehtävä -valikosta Päivitä.

2.Anna tehtävän nimi Tehtävän nimi -kenttään.

3.Valitse tehtävän suoritusväli avattavasta Suorita tehtävä -valikosta. Järjestelmä pyytää sinua määrittämään eri päivitysparametrit valitun suoritusvälin perusteella. Jos valitset vaihtoehdon Käyttäjän määrittämä, saat kehotteen määrittää päivämäärän/ajan cron-muodossa (lisätietoja on kohdassa Käyttäjän määrittämän tehtävän luominen).

4.Määritä seuraavassa vaiheessa, mihin toimenpiteisiin haluat ryhtyä, jos tehtävää ei voi suorittaa ajoitettuna aikana.

5.Viimeisessä vaiheessa näkyviin tulee ikkuna, jossa on yhteenvetotietoja nykyisestä ajoitetusta tehtävästä. Napsauta Valmis-painiketta. Uusi ajoitettu tehtävä lisätään nykyisten ajoitettujen tehtävien luetteloon.

ESET Cyber Security Pro sisältää oletusarvoisesti ennalta määritettyjä ajoitettuja tehtäviä, jotta tuote varmasti toimii oikein. Niihin ei saa tehdä muutoksia, ja ne ovat oletusarvon mukaan piilotettuina. Jos haluat näyttää nämä tehtävät, valitse päävalikosta Asetukset > Anna sovelluksen oletusasetukset... (tai paina cmd+,) > Ajastin ja valitse Näytä järjestelmätehtävät.