Käynnissä olevat prosessit

Käynnissä olevat prosessit -luettelossa näkyvät tietokoneessa käynnissä olevat prosessit. ESET Cyber Security Pro sisältää lisätietoja käynnissä olevista prosesseista ja suojaa käyttäjiä ESET Live Grid -tekniikalla.

Prosessi – Parhaillaan tietokoneessa käynnissä olevan prosessin nimi. Voit tarkastella kaikkia käynnissä olevia prosesseja myös Activity Monitor -ohjelmalla (löytyy kansiosta /Sovellukset/Apuohjelmat).

Riskitaso – Useimmissa tapauksissa ESET Cyber Security Pro ja ESET Live Grid -tekniikka määrittävät kohteille (tiedostot, prosessit jne.) riskitasoja käyttämällä heuristiikkasääntöjä, jotka tutkivat kunkin kohteen ominaisuuksia ja sitten arvioivat niiden haittamahdollisuutta. Kohteille määritetään riskitaso näiden heurististen tietojen perusteella. Vihreällä merkityt tunnetut sovellukset ovat varmuudella puhtaita (sallittujen luettelossa), ja ne jätetään pois tarkistuksesta. Tämä nopeuttaa sekä tarvepohjaista että reaaliaikaista tarkistusta. Kun sovellus on merkitty tuntemattomaksi (keltainen), se ei ole välttämättä haittaohjelma. Se on yleensä vain uusi sovellus. Jos et ole varma jostakin tiedostosta, voit lähettää sen analysoitavaksi ESETin uhkalaboratorioon. Jos tiedosto osoittautuu haittaohjelmaksi, sen määritys lisätään seuraavaan tietokantapäivitykseen.

Käyttäjämäärä – Tiettyä sovellusta käyttävien käyttäjien määrä. ESET Live Grid -tekniikka kerää nämä tiedot.

Havaitsemisaika – ajanjakso, jolloin ESET LiveGrid® -tekniikka havaitsi sovelluksen.

Sovelluspaketin tunnus – toimittajan tai sovellusprosessin nimi.

Kun valitset tietyn prosessin, seuraavat tiedot tulevat näkyviin ikkunan alaosaan:

Tiedosto – sovelluksen sijainti tietokoneessa

Tiedoston koko – levyllä olevan tiedoston fyysinen koko

Tiedoston kuvaus – tiedoston ominaisuudet käyttöjärjestelmästä saadun kuvauksen perusteella

Sovelluspaketin tunnus – toimittajan tai sovellusprosessin nimi

Tiedostoversio – tiedot sovelluksen julkaisijalta

Tuotteen nimi – sovelluksen ja/tai yrityksen nimi.