Käytönvalvonta

Käytönvalvonta-osiossa voit määrittää käytönvalvonta-asetukset, joiden avulla vanhemmat voivat suojata lapsiaan automatisoiduilla työkaluilla. Tarkoituksena on estää lapsia ja nuoria aikuisia käyttämästä sivuja, joilla on asiatonta tai haitallista sisältöä. Käytönvalvonnan avulla voit estää verkkosivut, joilla voi olla mahdollisesti haitallista materiaalia. Lisäksi vanhemmat voivat estää jopa 27:n ennalta määritetyn sivustoluokan käytön.

Käyttäjätililuettelo on Käytönvalvonta-ikkunassa (Asetukset > Anna sovelluksen oletusasetukset... > Käytönvalvonta). Valitse tili, jolla haluat käyttää käytönvalvontaa. Voit määrittää valitun tilin suojaustason napsauttamalla Asetukset... . Voit luoda uuden tilin napsauttamalla Lisää... . Tämä ohjaa sinut uudelleen macOS-järjestelmätilien ikkunaan.

Valitse Käytönvalvonnan asetukset -ikkunassa jokin ennalta määritetyistä profiileista avattavasta Asetusprofiili-valikosta tai kopioi käytönvalvonnan asetukset joltakin toiselta käyttäjätililtä. Kukin profiili sisältää muokatun sallittujen luokkien luettelon. Jos luokka on valittu, se on sallittu. Jos siirrät hiiren luokan päälle, näkyviin tulee luettelo Web-sivuista, jotka kuuluvat kyseiseen luokkaan.

Voit muokata Sallitut ja estetyt Internet-sivut -luetteloa napsauttamalla ikkunan alaosassa olevaa tekstiä Asetukset... ja lisäämällä toimialueen nimen haluttuun luetteloon. Älä kirjoita http:// . Yleismerkkejä (*) ei tarvitse käyttää. Jos kirjoitat vain toimialueen nimen, kaikki alitoimialueet lisätään mukaan. Jos esimerkiksi lisäät tekstin google.com sallittujen Internet-osoitteiden luetteloon, kaikki alitoimialueet (mail.google.com, news.google.com, maps.google.com jne.) sallitaan.

note

Säännöt

Tietyn Web-sivun estäminen tai salliminen voi olla tarkempaa kuin kokonaisen Web-sivuluokan estäminen tai salliminen.