Palomuurilokit

Tuotteen ESET Cyber Security Pro palomuuri tallentaa kaikki tärkeät tapahtumat lokitiedostoon. Pääset palomuurin lokitiedostoihin valitsemalla päävalikosta Työkalut > Lokit ja valitsemalla sitten avattavasta Loki-valikosta Palomuuri.

Lokitiedostot ovat hyvä väline virheiden tunnistamiseen ja järjestelmään tehtyjen tunkeutumisten paljastamiseen. ESETin palomuuri kirjaa seuraavat tiedot:

Tapahtuman päivämäärä ja aika

Tapahtuman nimi

Lähde

Kohdeverkko-osoite

Verkon tietoliikenneprotokolla

Sääntöä käytetty

Sovellus, johon tapahtuma liittyy

Käyttäjä

Näiden tietojen perusteellinen analyysi auttaa havaitsemaan tapahtumat, jotka voivat heikentää järjestelmän suojausta. Monet muut tekijät viittaavat mahdollisiin tietoturvariskeihin. Niitä vastaan voi puolustautua palomuurilla ja niitä ovat esimerkiksi: tiheään muodostetut yhteydet tuntemattomista sijainneista, useat yritykset muodostaa yhteyksiä, tuntemattomien sovellusten tietoliikenne ja käytetyt epätavalliset porttien numerot.