Toimenpiteet reaaliaikaisen suojauksen toimintahäiriön ilmetessä

Tässä kohdassa on esimerkkejä reaaliaikaisen suojaustoiminnon käyttöön liittyvistä ongelmatilanteista sekä ohjeita vianmääritykseen.

Reaaliaikainen suojaus on pois käytöstä

Jos käyttäjä on vahingossa poistanut reaaliaikaisen suojauksen käytöstä, se on aktivoitava uudelleen. Reaaliaikainen suojaus voidaan aktivoida uudelleen siirtymällä kohtaan Asetukset > Tietokone ja vaihtamalla Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus -asetukseksi KÄYTÖSSÄ. Reaaliaikaisen tiedostojärjestelmän suojauksen voi ottaa käyttöön myös sovelluksen oletusasetusikkunassa kohdassa Reaaliaikainen suojaus valitsemalla Ota reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus käyttöön -vaihtoehdon.

Reaaliaikainen suojaus ei havaitse tai puhdista tunkeutumisia

Varmista, ettei tietokoneeseen ole asennettu muita virustorjuntaohjelmia. Jos kaksi reaaliaikaista suojaussovellusta on käytössä samanaikaisesti, ne saattavat haitata toistensa toimintaa. Suosittelemme poistamaan mahdolliset muut virustorjuntaohjelmat tietokoneesta.

Reaaliaikainen suojaus ei käynnisty

Jos reaaliaikainen suojaus ei käynnisty tietokoneen käynnistyksen yhteydessä, ohjelma saattaa olla ristiriidassa muiden sovelluksien kanssa. Mikäli näin on, ota yhteys ESETin asiakastukeen.