Anpassad genomsökning

I programmets huvudfönster navigerar du till avsnittet Genomsökning, klicka på pilikonenarrow_iconför att visa alternativen Anpassad genomsökning och Skicka ett prov.

custom_scan Anpassad genomsökning

Anpassad genomsökning är en optimal lösning för att ange genomsökningsparametrar såsom genomsökningsobjekt och genomsökningsmetoder. Fördelen med att köra en anpassad genomsökning är möjligheten att konfigurera parametrarna i detalj.

Klicka på Genomsökning i avsnittet Anpassad genomsökning för att öppna fönstret för anpassad genomsökning. Dra och släpp filerna som du vill genomsöka i det angivna området i fönstret. Du kan även ange ett genomsökningsmål genom att klicka på knappen Bläddra och navigera till mappen eller filerna du vill inkludera.

Du kan se fler alternativ genom att klicka på menyn med tre prickar more_icon : Välj Genomsökningsprofil och Ställ in exkluderingar.

Välj genomsökningsprofil

Här kan du välja önskad genomsökningsprofil och ställa in rensningsnivå.

Genomsökningsprofiler

Profilen Smart genomsökning startar snabbt en genomsökning av datorn och rensar infekterade filer utan användaråtgärder. Dess huvudsakliga fördel är enkel användning utan en detaljerad genomsökningskonfiguration. Smart genomsökning kontrollerar alla filer i alla mappar och rensar eller tar bort identifierade infiltrationer. Profilen Smart genomsökning använder Smart optimering, som exkluderar som var rena i en tidigare genomsökning och som inte har ändrats sedan dess.

Profilen Djup genomsökning använder inte Smart optimering och därför exkluderas inga filer från genomsökning.

Rensningsnivå

Här kan du välja hur skannern ska hantera infekterade filer. Mer information om rensningsnivåer finns i Rensa.

custom_scan

Inställningsexkluderingar

Lägg till filer eller mappar som ska exkluderas från genomsökning. Dra de filer du vill exkludera till det angivna området i fönstret som visas.

note

Genomsökning av datorn med anpassad genomsökning rekommenderas för avancerade användare med tidigare erfarenhet av antivirusprogram.

sample_iconSkicka exempel

Med det här alternativet kan du skicka en fil till ESET:s forskningslabb för analys. Mer information om hur du skickar en provfil finns i Skicka ett prov.