Skicka ett prov för analys

I programmets huvudfönster väljer du Genomsök i den vänstra menyn, klicka på pilikonen arrow_icon för att visa alternativet Skicka ett prov.

Med det här alternativet kan du välja en fil som beter sig misstänkt på din dator, eller en misstänkt webbplats online, och skicka den till ESET:s forskningslabb för analys.

important

Innan du skicka prover till ESET

Provet du skickar in måste uppfylla minst ett av följande kriterier:

Provet detekteras inte av din ESET-produkt

Provet är felaktigt identifierat som ett hot

Provet är inte en personlig fil. ESET godtar inte dina personliga filer (som du vill att ESET ska genomsöka efter skadlig kod) som prover och ESET Research Lab utför inte genomsökningar på begäran från användare.

Klicka på Skicka för att ange den fil som du vill skicka på analys. I formuläret Skicka in prov för analys anger du följande:

Anledning till inlämning – välj från kontextmenyn.

Prov – ange sökväg till filen du tänker skicka eller dra filen till det markerade området och släpp sedan.

Kontaktangiven kontaktinformation för att vi ska kunna kontakta dig om vi behöver mer information om filen. Du kan utelämna din e-postadress genom att aktivera växlingsknappen Skicka anonymt.

När du klickar på Nästa kommer du till det sista steget där du uppger ytterligare information om provfilen, såsom observerade tecken eller symtom på infektion av skadlig kod och filens ursprung. Att tillhandahålla ytterligare information hjälper våra laboratorier att identifiera och bearbeta prover.

note

Du får kanske inget svar från ESET

Du får inget något svar från ESET såvida det inte behövs mer information från dig. Våra servrar tar varje dag emot tusentals filer vilket gör det omöjligt att svara på alla insändningar.

Om filen visar sig vara ett skadligt program eller en skadlig webbplats läggs den till i en kommande ESET-uppdatering.