Genomsökning av datorn på begäran

Om du misstänker att datorn är infekterad (eftersom den beter sig onormalt), så väljer du Genomsökning i programmets huvudfönster och klickar på Genomsök nu för att undersöka datorn efter infiltreringar. För maximalt skydd kör du regelbundet genomsökningar av datorn som en del av rutinmässiga säkerhetsåtgärder – inte bara när du misstänker en infektion. Regelbunden genomsökning kan identifiera infiltrationer som inte identifierades av realtidsskannern när de sparades på disken. Detta kan inträffa om realtidsskannern var inaktiverad vid infektionstillfället eller om detekteringsmodulerna inte är uppdaterade.

ESET rekommenderar att utföra en genomsökning av datorn på begäran minst en eller två gånger i månaden.

SCANNER_MAIN

Du kan konfigurera genomsökning som en schemalagd uppgift från programinställningarna i avsnittet Verktyg > Schemaläggare.