Vad gör jag om realtidsskyddet inte fungerar?

I detta kapitel beskrivs problemsituationer som kan uppstå när realtidsskyddet används och hur de felsöks.

Realtidsskyddet har inaktiverats

Om en användare av misstag inaktiverar realtidsskyddet måste du återaktivera skyddet. För att återaktivera realtidsskyddet från huvudmenyn, klicka på reglaget för Skydd av filsystemet i realtid för att aktivera det. Alternativt kan du navigera till fönstret för programinställningar och klicka på reglaget för Realtidsskydd för att aktivera skydd av filsystemet i realtid.

Realtidsskyddet identifierar och rensar inte infiltreringar

Kontrollera att inga andra antivirusprogram är installerade på datorn. Om två realtidsskydd är aktiverade samtidigt kan de hamna i konflikt med varandra. Vi rekommenderar att avinstallera alla andra antivirusprogram på datorn.

Realtidsskyddet startar inte

Om realtidsskydd inte initieras under systemstart kan det finnas konflikter med andra program. Om realtidsskyddet inte startar kontaktar du ESET:s tekniska support.