Mukautettu tarkistus

Siirry sovelluksen pääikkunassa kohtaan Tarkista ja napsauta nuolikuvakettaarrow_iconnähdäksesi Mukautettu tarkistus- ja Lähetä näyte -vaihtoehdot.

custom_scan Mukautettua tarkistusta

Mukautettu tarkistus on paras ratkaisu silloin, kun halutaan määrittää tarkistusparametreja, kuten tarkistuksen kohteet ja tarkistustavat. Mukautetun tarkistuksen etu on sen mahdollisuus määrittää parametrit tarkasti.

Avaa mukautettu tarkistusikkuna valitsemalla Mukautettu tarkistus -kohdassa Tarkista. Vedä ja pudota tarkistettavat tiedostot ikkunan määritetylle alueelle. Voit määrittää tarkistuskohteen myös napsauttamalla Selaa-painiketta ja siirtymällä lisättäviin kansioon tai tiedostoihin.

Näet lisää vaihtoehtoja napsauttamalla valikkokuvaketta: more_icon. Valitse Tarkistusprofiili ja Määritä poikkeukset.

Valitse tarkistusprofiili

Tässä kohdassa voit valita haluamasi tarkistusprofiilin ja määrittää puhdistustason.

Tarkistusprofiilit

Älykäs tarkistus -tarkistus on nopea tapa käynnistää tietokoneen tarkistus ja puhdistaa viruksen tartuttamat tiedostot ilman käyttäjän toimenpiteitä. Yksi sen tärkeimmistä eduista on helppokäyttöisyys: tarkkoja tarkistusasetuksia ei tarvitse tehdä. Smart Scan tarkistaa kaikkien kansioiden kaikki tiedostot ja puhdistaa tai poistaa havaitut tartunnat automaattisesti. Smart Scan -profiilissa käytetään Älykäs optimointi -tekniikkaa. Se jättää pois tiedostot, joiden todettiin olevan puhtaita aiemmassa tarkistuksessa ja joita ei ole muutettu tämän tarkistuksen jälkeen.

Perusteellinen tarkistusprofiili ei käytä älykästä optimointia, joten tiedostoja ei jätetä pois tämän tarkistuksesta.

Puhdistustaso

Tässä kohdassa voit valita, miten tarkistin käsittelee tartunnan saaneita tiedostoja. Lisätietoja puhdistustasoista on kohdassa Puhdistus.

custom_scan

Määritä poikkeukset

Lsää tiedostoja tai kansioita, jotka jätetään tarkistuksen ulkopuolelle. Vedä tiedostot, jotka haluat jättää tarkistuksen ulkopuolelle, ikkunan määritetylle alueelle.

note

Tietokoneen tarkistaminen mukautettua tarkistusta soveltuu edistyneille käyttäjille, joilla on kokemusta virustorjuntaohjelmien käyttämisestä.

sample_iconLähetä näyte

Tämän vaihtoehdon avulla voit lähettää tiedoston ESET Research Labille analysoitavaksi. Lisätietoja näytetiedoston lähettämisestä on kohdassa Lähetä näyte.