Toimenpiteet reaaliaikaisen suojauksen toimintahäiriön ilmetessä

Tässä on esimerkkejä reaaliaikaisen suojaustoiminnon käyttöön liittyvistä ongelmatilanteista sekä ohjeita vianmääritykseen.

Reaaliaikainen suojaus on pois käytöstä

Jos käyttäjä on epähuomiossa poistanut reaaliaikaisen suojauksen käytöstä, se on syytä aktivoida uudelleen. Jos haluat aktivoida reaaliaikaisen suojauksen uudelleen päävalikosta, ota se käyttöön napsauttamalla Reaaliaikainen tiedostojärjestelmän suojaus -vaihtopainiketta. Vaihtoehtoisesti voit siirtyä sovellusasetuksiin ja ottaa reaaliaikaisen tiedostojärjestelmän suojauksen käyttöön napsauttamalla Reaaliaikainen suojaus -vaihtopainiketta.

Reaaliaikainen suojaus ei havaitse tai puhdista tunkeutumisia

Varmista, ettei tietokoneeseen ole asennettu muita virustorjuntaohjelmia. Jos kaksi reaaliaikaista suojaussovellusta on käytössä samanaikaisesti, ne saattavat haitata toistensa toimintaa. Suosittelemme poistamaan mahdolliset muut virustorjuntaohjelmat tietokoneesta.

Reaaliaikainen suojaus ei käynnisty

Jos reaaliaikaista suojausta ei käynnistetä järjestelmän käynnistyksen aikana, se voi aiheuttaa ristiriitoja muiden ohjelmien kanssa. Jos reaaliaikainen suojaus ei käynnisty, ota yhteyttä ESETin tekniseen tukeen.