Beschikbaarheid van de service

Beschikbaarheid

Bij ESET willen we cloudservices van de hoogste kwaliteit leveren en daarom doen we er alles aan wat commercieel haalbaar is om een maandelijkse beschikbaarheid van 99,5% te handhaven voor ESET Cloud Office Security. Beschikbaarheid betekent dat het product via internet kan worden geopend en gebruikt.

Downtime in het geval van ESET Cloud Office Security wordt gedefinieerd als elke periode waarin de IT-beheerder van de klant of door de klant geautoriseerde gebruikers niet kunnen inloggen met de juiste aanmeldingsgegevens. En ook elke periode waarin geen scans worden gemaakt van objecten die zijn aangewezen om te worden gescand.

De beschikbaarheid wordt gemeten met controlehulpmiddelen die zijn geïmplementeerd volgens de best practices in de branche.

De onbeschikbaarheid van het product als gevolg van technische beperkingen bij de klant (waaronder schending van het beleid voor redelijk gebruik, onjuiste configuratie, beëindiging van het gebruiksrecht voor het product) en gevallen van overmacht wordt niet als downtime beschouwd. Het opgegeven beschikbaarheidsniveau is niet van toepassing op speciale productversies zoals preview, prerelease, bèta, niet-voor-verkoop, proef of vroege toegang.

Onderhoud

Geplande uitval is uitval vanwege netwerk-, hardware- of serviceonderhoud en/of upgrades die langer dan 15 minuten kunnen duren, en die wordt aangekondigd via kennisgevingen die ten minste drie (3) werkdagen voor aanvang van de geplande uitval op de ESET Status Portal worden gepubliceerd. Geplande uitval wordt niet als downtime beschouwd.

De ESET Status Portal geeft de huidige status van ESET-cloudservices, geplande uitval en eerdere incidenten weer. Als u een probleem ondervindt met een ondersteunde ESET-service en deze niet wordt vermeld in de Status Portal, neemt u contact op met de technische ondersteuning van ESET.

Controleteams verifiëren potentiële problemen intern en bevestigde incidenten worden handmatig gepost en bijgewerkt om een hoge geloofwaardigheid en nauwkeurigheid te behouden. Daarom verschijnen ze met een kleine vertraging in de Status Portal. Incidenten met een korte duur worden mogelijk niet gepost als ze zijn opgelost voordat ze handmatig worden bevestigd.