Ajutor online ESET

Căutare Română
Selectaşi subiectul

Introducere

ESET Business Account (EBA) le permite proprietarilor de licențe business ESET să își administreze licențele dintr-un singur loc. După ce adăugați licențe în portalulESET Business Account puteți partaja numărul de stații incluse în licență între filiale și puteți înscrie persoane de încredere pentru a vă ajuta la administrarea licențelor.

EBA vă permite să efectuați următoarele acțiuni:

Să partajați stațiile incluse în licență între site-uri (sucursale)

Să vizualizați o prezentare generală detaliată a licențelor și a utilizării produselor

Atribuirea utilizatorilor anumitor site-uri

Să vă protejați instrumentul de administrarea licenței prin Autentificare prin doi factori.

Să accesați ESET PROTECT pentru a implementa și a gestiona ESET Full Disk Encryption

Activare ESET LiveGuard Advanced

Accesare ESET Cloud Office Security

Accesare ESET Inspect

Administrați chei pentru SDK-ul ESET Secure Authentication și Credite SMS


note

Înlocuirea ESET License Administrator

ESET Business Account înlocuiește versiunea precedentă ESET License Administrator, care a ajuns la sfârșitul perioadei de viață pe 30 iunie 2022. Citiți mai multe despre sfârșitul perioadei de viață pentru ESET License Administrator.


important

ESET Endpoint Encryption (EEE) licențe

Licențele pentru ESET Endpoint Encryption (denumit anterior DESlock) nu sunt compatibile cu ESET Business Account. Pentru mai multe informații despre cum să gestionați licențele EEE, consultați Tipuri de licențe EEE.

Disponibilitatea serviciului

Portalul de stare ESET afișează starea curentă a serviciilor cloud ESET, întreruperile programate și incidentele anterioare. Dacă întâmpinați o problemă cu un serviciu ESET acceptat și nu îl vedeți listat în portalul de stare, contactați Asistența tehnică ESET.

Echipele de monitorizare verifică problemele potențiale pe plan intern, iar incidentele confirmate sunt postate și actualizate manual pentru a menține la cote înalte credibilitatea și acuratețea. Prin urmare, acestea apar pe portalul de stare cu o ușoară întârziere. Este posibil ca incidentele de scurtă durată să nu fie postate dacă sunt rezolvate înainte de a fi confirmate manual.