ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Egyéni ellenőrzés indítása

Egyéni ellenőrzés használatával a műveleti memóriát, a hálózatot vagy a lemez adott részeit ellenőrizheti a teljes lemez helyett. Ehhez kattintson a További ellenőrzések > Egyéni ellenőrzés elemre, majd a mappastruktúrában (fastruktúrában) jelöljön ki adott célterületeket.

Az Profil legördülő listában kiválaszthatja a célterületek ellenőrzéséhez használandó profilt. Az alapértelmezett profil az Optimalizált ellenőrzés. Három további előre megadott ellenőrzési profil áll még rendelkezésére: Mindenre kiterjedő ellenőrzés, Helyi menüből indított ellenőrzés és Számítógép ellenőrzése. Ezek az ellenőrzési profilok különböző ThreatSense-paramétereket használnak. A rendelkezésre álló beállítások a További beállítások > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Kézi indítású ellenőrzés > ThreatSense lapon találhatók.

A mappa (fa) szerkezete adott ellenőrzési célterületeket is tartalmaz.

Műveleti memória – A műveleti memória által aktuálisan használt összes folyamatot és adatot ellenőrzi.

Rendszerindítási szektorok/UEFI – Ellenőrzi, hogy a rendszerindítási szektorokban és az UEFI-ban találhatók-e kártevők. A szószedetben bővebben olvashat az UEFI Scannerről.

WMI-adatbázis – A teljes Windows Management Instrumentation WMI-adatbázis, az összes névtér, az összes osztálypéldány és az összes tulajdonság ellenőrzése. Az adatként beágyazott fertőzött fájlokra vagy kártevőkre mutató hivatkozásokat keres.

Rendszerleíró adatbázis – Ellenőrzi a teljes rendszerleíró adatbázist, az összes kulcsot és alkulcsot. Az adatként beágyazott fertőzött fájlokra vagy kártevőkre mutató hivatkozásokat keres. Az észlelt elemek tisztításakor a hivatkozás a rendszerleíró adatbázisban marad, hogy ne vesszenek el fontos adatok.

Az ellenőrizendő célterülethez (fájl vagy mappa) való gyors navigálásához írja be az elérési útját a fastruktúra alatti szövegmezőbe. Az útvonal érzékeny a kis- és nagybetűkre. A célterület ellenőrzésbe való felvételéhez jelölje be a jelölőnégyzetét a fastruktúrában.


note

Heti számítógép-ellenőrzés ütemezése

Ha rendszeres feladatot szeretne ütemezni, olvassa el a Heti számítógép-ellenőrzés ütemezése című részt.

SCAN_CUSTOM

Az ellenőrzés megtisztítási paramétereinek konfigurálását a következő helyen végezheti el: További beállítások > Keresőmotor > Kártevő-ellenőrzések > Kézi indítású ellenőrzés > ThreatSense > Megtisztítás. Ha megtisztítás nélkül szeretne ellenőrzést futtatni, kattintson a További beállítások elemre, majd válassza ki a Csak ellenőrzés megtisztítás nélkül lehetőséget. Az ellenőrzési előzményeket a program az ellenőrzési naplóba menti.

Ha aktív a Kivételek mellőzése beállítás, akkor az olyan kiterjesztésű fájlok, amelyek korábban ki lettek hagyva az ellenőrzésből, most kivétel nélkül ellenőrizve lesznek.

Kattintson az Ellenőrzés gombra az ellenőrzés végrehajtásához a beállított egyéni paraméterek alapján.

Az Ellenőrzés rendszergazdaként gombbal a Rendszergazda fiókból hajthat végre ellenőrzést. Válassza ezt a lehetőséget, amennyiben az aktuális felhasználónak nincs elegendő jogosultsága az ellenőrizni kívánt fájlok eléréséhez. Ez a gomb nem érhető el akkor, ha az aktuális felhasználó nem hívhatja meg rendszergazdaként az UAC-műveleteket.


note

A számítógép-ellenőrzési naplót az ellenőrzés befejeződésekor a Napló megjelenítése hivatkozásra kattintva tekintheti meg.