ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Profilok

A profilkezelőt az ESET NOD32 Antivirus két területén használhatja: a Kézi indítású-ellenőrzés és a Frissítés szakaszban.

Számítógép ellenőrzése

Négy előre megadott ellenőrzési profilt biztosít az ESET NOD32 Antivirus:

Optimalizált ellenőrzés – Ez az alapértelmezett speciális ellenőrzési ellenőrzésprofil. Az intelligens ellenőrzési profil az Intelligens optimalizálási technológiát alkalmazza, amely kizárja azokat a fájlokat, amelyeket egy korábbi ellenőrzés tisztának talált, és amelyek az ellenőrzés óta nem módosultak. Ez gyorsabb ellenőrzést tesz lehetővé, ami minimális hatással van a rendszer biztonságára.

Helyi menüből indított ellenőrzés – A helyi menüből elindíthatja bármely fájl kézi indítású ellenőrzését. A Helyi menü ellenőrzési profil lehetővé teszi egy ellenőrzési konfiguráció meghatározását, amely akkor fog érvényesülni, amikor ilyen módon indít ellenőrzést.

Mindenre kiterjedő ellenőrzés – A részletes ellenőrzési profil alapértelmezés szerint nem használja az Intelligens optimalizálást, így egyetlen fájl sincs kizárva az ellenőrzésből a profil használatakor.

Számítógép ellenőrzése – Ez a szabványos számítógépes ellenőrzés során használt alapértelmezett profil.

Az előnyben részesített ellenőrzési paramétereket mentheti, és felhasználhatja a későbbi ellenőrzésekhez. A rendszeresen használt ellenőrzésekhez ajánlott egy másik profilt létrehozni (különböző ellenőrizendő célterületekkel, ellenőrzési módszerekkel és más paraméterekkel).

Új profil létrehozásához nyissa meg a További beállítások > Keresőmotor > Kártevőellenőrzések > Kézi indítású számítógép-ellenőrzés > Profilok listája > Szerkesztés elemet. A Profilkezelő ablakban látható a meglévő ellenőrzési profilokat tartalmazó Kiválasztott profil legördülő lista, valamit a profilok létrehozására szolgáló lehetőség is. Ha segítségre van szüksége az igényeinek megfelelő ellenőrzési profil létrehozásával kapcsolatban, olvassa el A ThreatSense című részben az ellenőrzési beállítások egyes paramétereinek a leírását.


note

Tegyük fel, hogy saját ellenőrzési profilt szeretne létrehozni, és A számítógép ellenőrzése konfiguráció részben megfelel az elképzeléseinek, nem kívánja azonban a futtatás közbeni tömörítőket vagy a veszélyes alkalmazásokat ellenőrizni, emellett Mindig kezelje a fertőzést szeretne alkalmazni. Írja be az új profil nevét a Profilkezelő ablakban, és kattintson a Hozzáadás gombra. Jelölje ki az új profilt a Kiválasztott profil legördülő menüben, és adja meg a fennmaradó paraméterek beállításait úgy, hogy megfeleljenek a követelményeknek, majd kattintson az OK gombra az új profil mentéséhez.

Frissítés

A Frissítés beállítása szakaszban található profilszerkesztővel új frissítési profilokat hozhat létre. Csak akkor hozzon létre és használjon egyéni profilokat (az alapértelmezett saját profilon kívül), ha több frissítési szerverről kell frissítenie a programnak.

Példa lehet erre egy olyan hordozható számítógép, amely általában egy helyi szerverhez (tükörszerverhez) kapcsolódik a helyi hálózaton, de a hálózatról leválasztva (például üzleti úton) közvetlenül az ESET frissítési szervereiről tölti le a frissítéseket. Az egyikkel a helyi szerverhez, a másikkal az ESET szervereihez kapcsolódhat. Miután beállította ezeket a profilokat, nyissa meg az Eszközök > Feladatütemező ablakot, és módosítsa a frissítési feladat paramétereit. Az egyik profilt jelölje ki elsődlegesnek, a másikat másodlagosnak.

Frissítési profil – Ez az aktuálisan használt frissítési profil. Ha meg szeretné változtatni, válasszon egy másik profilt a legördülő listából.

Profilok listája – Új frissítési profilokat hozhat létre, illetve eltávolíthatja a meglévőket.