ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Frissítés

A frissítési beállítások a További beállítások > Frissítés szakaszban érhetők el. Ebben a csoportban adhatja meg a frissítés forrásának beállításait, például a használatban lévő frissítési szervereket és a hozzájuk tartozó hitelesítési adatokat.

icon_sectionFrissítés

Az aktuálisan használatban lévő frissítési profil az Alapértelmezett frissítési profil kiválasztása legördülő menüben látható.

Ha új profilt szeretne hozzáadni, tekintse meg a Frissítési profilok című részt.

Ha a keresőmotor vagy a modulok frissítéseinek letöltésekor problémát tapasztal, a Frissítési gyorsítótár kiürítése felirat melletti Kiürítés gombra kattintva törölje az ideiglenes frissítési fájlokat/ürítse ki a gyorsítótárat.

Modul-visszaállítás

Ha a keresőmotor és/vagy a programmodulok egyik új frissítése feltehetően nem stabil, illetve sérült, visszaállhat az előző verzióra, és adott időszakra letilthatja a frissítéseket.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

A program csak akkor tud frissíteni, ha minden frissítési paraméter pontosan be van állítva. Ha tűzfalat használ, engedélyezze az ESET-programnak az internettel való kommunikációt (azaz a HTTP-kommunikációt).

icon_section Profilok

Frissítési profilok többféle frissítési konfigurációhoz és feladathoz létrehozhatók. A frissítési profilok létrehozása különösen mobilt használók számára hasznos, akiknél az internetkapcsolat tulajdonságai gyakran változnak, és így létre kell hozniuk egy alternatív profilt.

A Szerkeszteni kívánt profil kijelölése legördülő listában az aktuálisan kiválasztott profil látható. Ez alapértelmezés szerint a Saját profil nevű profil. Új profil létrehozásához kattintson a Szerkesztés hivatkozásra a Profilok listája mellett, majd írja be a profil nevét a Profil neve mezőbe, és kattintson a Hozzáadás elemre.

icon_section Frissítések

A Frissítés típusa lista alapértelmezés szerinti Rendszeres frissítés beállítása biztosítja, hogy a program – a lehető legkisebb hálózati forgalom mellett – automatikusan letöltse a frissítési fájlokat az ESET szerveréről. A tesztelési mód (a Tesztelési mód választógomb) választásakor olyan frissítéseket használ, amelyek belső tesztelésen estek át, és hamarosan nyilvánosan is elérhetők lesznek. A tesztelési mód engedélyezése esetén hozzáférhet a legfrissebb felismerési módszerekhez és javításokhoz. A tesztelési mód veszélyeztetheti a rendszer stabilitását, ezért NEM SZABAD használni olyan szervereken és munkaállomásokon, ahol követelmény a maximális rendelkezésre állás és stabilitás.

Kérdezzen rá a frissítés letöltése előtt – A program megjelenít egy értesítést, és megerősítheti, illetve elutasíthatja a frissítési fájlok letöltését.

Kérdezzen rá, ha egy frissítési fájl nagyobb, mint (kB) – A program megjelenít egy megerősítést kérő párbeszédpanelt, ha a frissítési fájl mérete nagyobb, mint a megadott érték. Ha a frissítési fájl 0 kB-ra van beállítva, a program mindig megjeleníti a megerősítést kérő párbeszédpanelt.

Modulfrissítések

Vírusdefiníciók gyakrabban történő frissítésének engedélyezése – A program gyakrabban fogja frissíteni a vírusdefiníciókat. A funkció letiltása negatív hatással lehet az észlelési arányra.

Termékfrissítések

Alkalmazásfunkció-frissítések – Az ESET NOD32 Antivirus új verzióinak automatikus telepítése.

icon_section Kapcsolati beállítások

Ha proxyszervert szeretne használni a frissítések letöltéséhez, tekintse meg a Kapcsolati beállítások című részt.