ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Frissítési fájlok visszaállítása

Ha a keresőmotor egyik frissítése vagy a programmodulok feltehetően nem stabilak, illetve sérültek, visszaállhat az előző verzióra, és átmenetileg letilthatja a frissítéseket. Másik lehetőségként engedélyezheti a korábban letiltott frissítéseket, ha bizonytalan időre elhalasztotta őket.

Az ESET NOD32 Antivirus pillanatfelvételeket készít a keresőmotorról és a programmodulokról a visszaállítás funkcióhoz való használatra. A vírusdefiníciós adatbázis pillanatfelvételeinek létrehozásához hagyja engedélyezve a Modulok pillanatképének létrehozása funkciót. Ha a Modulok pillanatképének létrehozása funkció engedélyezve van, az első pillanatkép az első frissítés alkalmával jön létre. A következő 48 óra múlva jön létre. A Helyben tárolt pillanatképek száma mező meghatározza a keresőmotor pillanatképeinek tárolt számát.


note

Amikor elérte a pillanatképek maximális mennyiségét (például három), a legrégebbi pillanatképet 48 óránként új pillanatfelvétel váltja fel. Az ESET NOD32 Antivirus visszaállítja a keresőmotor és a programmodulok frissítési verzióját a legrégebbi pillanatfelvételre.

Ha a Visszaállítás elemre kattint a További beállítások > Frissítés > Frissítés szakaszban, akkor az Időtartam legördülő menüben ki kell választania egy időtartamot, amely során a keresőmotor és a programmodulok frissítései szünetelni fognak.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

A Visszavonásig beállítással határozatlan időre elhalaszthatja a szokásos frissítéseket, amíg kézzel vissza nem állítja a frissítési funkciót. Mivel biztonsági kockázatot jelent, az ESET nem javasolja ennek a beállításnak a használatát.

Ha végrehajt egy visszaállítást, a Visszaállítás gomb a Frissítések engedélyezése gombra vált. A Frissítések felfüggesztése legördülő listában kiválasztott időtartamra nem engedélyezettek a frissítések. A program a keresőmotor verzióját az elérhető legkorábbira minősíti vissza, és pillanatfelvételként tárolja a helyi számítógép fájlrendszerében.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK


example

Tételezzük fel, hogy a keresőmotor legújabb verziójának száma 22700. A 22698-as és a 22696-os verziót a keresőmotor pillanatképeként tárolja a rendszer. Vegye figyelembe, hogy a 22697-es nem érhető el. Ebben a példában leállították a számítógépet a 22697-es frissítés során, és egy újabb frissítés jelent meg a 22697-es letöltése előtt. Ha a Helyben tárolt pillanatképek száma mezőben a kettes szám van, és a Visszaállítás gombra kattintott, a keresőmotor (a programmodulokat is beleértve) a 22696-os számú verzióra áll vissza. Ez a folyamat kis időt igénybe vehet. A Frissítés képernyőn ellenőrizze, hogy a program visszaminősítette-e a keresőmotor verzióját.