ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

URL-maszk hozzáadása

A kívánt cím- vagy tartománymaszk megadása előtt tanulmányozza a párbeszédpanelen megjelenő információkat.

Az ESET NOD32 Antivirus lehetővé teszi bizonyos webhelyek elérésének és böngészőbeli megjelenítésének letiltását. Emellett az ellenőrzésből kizárni kívánt címek megadására is lehetőség van. A cím megadásakor helyettesítő karakterek is használhatók, így egyszerre weboldalak egész csoportját is le lehet tiltani, vagy fel lehet venni kivételként. A címmaszkok kérdőjeleket (?) és csillagokat (*) tartalmazhatnak:

A kérdőjel egyetlen karaktert jelöl.

A csillag tetszőleges hosszúságú karakterláncot helyettesít.

A *.c?m kifejezés például az összes olyan címet lefedi, amelynek utolsó része c betűvel kezdődik, m betűvel végződik, és a kettő között egyetlen karakter szerepel (például .com, .cam stb.).

A tartomány nevében a kezdő „*.” karaktersorozat speciálisan kezelendő, ha azt a tartománynév elején használják. A * helyettesítő karakter ebben az esetben nem felel meg a perjel („/”) karakternek. Ezzel elkerülhető a maszk megkerülése, a *.tartomany.hu maszk például nem fog megfelelni a http://barmelytartomany.hu/barmelyeleresiut#.tartomany.hu címnek (ilyen utótag bármelyik URL-címhez hozzáfűzhető anélkül, hogy az hatással lenne a letöltésre). A „*.” továbbá egy üres sztringnek is megfelel ebben a speciális esetben. Ennek célja, hogy egyetlen maszk használatával lehessen engedélyezni egy teljes tartományt a hozzá tartozó esetleges altartományokkal együtt. A *.tartomany.hu maszk például a http://tartomany.hu címnek is megfelel. A *tartomany.hu használata helytelen lenne, mivel az a http://masiktartomany.hu címnek is megfelelne.