ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

HTTP(S)-forgalom ellenőrzése

Alapértelmezés szerint az ESET NOD32 Antivirus úgy van beállítva, hogy ellenőrizze az internetes böngészők és más alkalmazások által használt HTTP és HTTPS forgalmat. Csak akkor érdemes letiltani a forgalom ellenőrzését, ha problémákat tapasztal egy harmadik féltől származó szoftverrel, és szeretné tudni, hogy a problémát az ESET NOD32 Antivirus okozza-e.

HTTP-forgalom ellenőrzésének engedélyezése – A HTTP-forgalmat mindig figyeli a rendszer az összes alkalmazás összes portján.

HTTPS-forgalom ellenőrzésének engedélyezése – A HTTPS kommunikációtípus titkosított csatornán keresztül továbbítja az adatokat a szerver és a kliens között. Az ESET NOD32 Antivirus képes az SSL (Secure Socket Layer) és a TLS (Transport Layer Security) protokollon alapuló kommunikáció ellenőrzésére. A program az operációs rendszer verziójától függetlenül csak a HTTPS protokoll által használt portok beállításban megadott portokon fogja ellenőrizni az adatforgalmat (megadhat további portokat a 443 és 0–65535 mellett).