ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Új címlista létrehozása

A párbeszédablak segítségével konfigurálhat egy új listátURL-címekről/maszkokról, amelyek tiltva, engedélyezve vagy kizárva lesznek az ellenőrzésből.

Az alábbi beállításokat adhatja meg:

Címlista típusa – Három listatípus áll rendelkezésre:

A megtalált kártevő mellőzve – A program a listában szereplő egyetlen cím esetén sem keres kártevő kódokat.

Tiltott – A listában megadott címekhez való hozzáférés tiltva lesz.

Engedélyezett — A listában megadott címekhez való hozzáférés engedélyezve lesz. A listában található címek akkor is engedélyezettek, ha szerepelnek a letiltott címek listájában.

Lista neve – Ebben a mezőben adható meg a lista neve. Ez a mező nem lesz elérhető az előre definiált listák egyikének szerkesztésekor.

Lista leírása – A mezőben rövid ismertetőt írhat a listához (nem kötelező). Az előre definiált listák egyikének szerkesztésekor nem érhető el.

Ha aktiválni szeretne egy listát, jelölje be a kívánt lista melletti Lista aktiválása jelölőnégyzetet. Ha értesítést szeretne kapni, amikor a rendszer egy adott listát használ a webhelyek elérésekor, válassza ki az Értesítés alkalmazáskor lehetőséget. Ebben az esetben értesítést fog kapni például arról, ha a rendszer letilt vagy engedélyez egy webhelyet, mert az szerepel a letiltott vagy engedélyezett címek listáján. Az értesítésben szerepelni fog a lista neve.

Naplózás részletessége – A webhelyek elérésekor használt listára vonatkozó információk a naplófájlokba írhatók.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Új URL-cím hozzáadása a listához (több érték esetén használjon elválasztójelet).

Szerkesztés – A meglévő cím módosítása a listában. Csak a Hozzáadás opció segítségével létrehozott címek esetén érhető el.

Eltávolítás – Meglévő címek eltávolítása a listából. Csak a Hozzáadás opció segítségével létrehozott címek esetén érhető el.

Importálás – Fájl importálása URL-címekkel (az értékeket sortöréssel válassza el egymástól, például: UTF-8 kódolást használó *.txt).