ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Eszközcsoportok


warning

A számítógépéhez csatlakoztatott eszközök biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Az Eszközcsoportok ablak két részből áll. Az ablak jobb oldali részén az adott csoporthoz tartozó eszközök listája látható, a bal oldalon pedig létrehozott csoportok találhatók. Jelöljön ki egy csoportot az eszközök jobb oldali ablaktáblán történő megjelenítéséhez.

Az Eszközcsoportok ablak megnyitásakor és egy csoport kijelölésekor felvehet a listára, illetve eltávolíthat róla eszközöket. Másik lehetőségként egy fájlból történő importálással is hozzáadhat eszközöket a csoporthoz. Ezenkívül kattinthat a Felismerés gombra is, és ezt követően a számítógépéhez csatlakoztatott összes eszköz listája látható lesz az Észlelt eszközök ablakban. Jelöljön ki eszközöket a listában, és az OK gombra kattintva adja őket a csoporthoz.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – A nevét begépelve hozzáadhat egy csoportot, illetve egy eszközt a meglévő csoporthoz attól függően, hogy az ablak mely részén kattintott a gombra.

Szerkesztés – Módosíthatja a kijelölt csoport nevét vagy az eszköz paramétereit (a gyártót, a típust, a sorozatszámot).

Törlés – A kijelölt csoport vagy eszköz törlése, attól függően, hogy az ablak mely részén kattintott a gombra.

Importálás – Eszközlista importálása szövegfájlból. Az eszközök szövegfájlból történő importálásához helyes formázás szükséges:

Minden eszköz új vonalon indul.

A gyártónak, a modellnek és a sorozatszámnak minden eszköznél szerepelnie kell, és vesszővel kell elválasztani őket.


example

Íme egy példa a szövegfájl tartalmára:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Exportálás – Eszközlisa exportálása fájlba.

A Felismerés gombbal áttekintést kaphat az éppen csatlakoztatott eszközökről, az alábbi adatok formájában: eszköztípus, eszközgyártó, típus és sorozatszám (ha van).

Eszköz hozzáadása

Kattintson a Hozzáadás gombra a jobb oldali ablakban, ha egy eszközt szeretne hozzáadni egy meglévő csoporthoz. Az alább látható további paraméterekkel pontosíthatók a szabályok a különböző eszközökhöz. Minden paraméter esetén különbséget jelentenek a kis- és nagybetűk, és helyettesítő karakterek (*,?) is használhatók:

Gyártó – Szűrés a gyártói név vagy ID szerint.

Típus – Az eszköz elnevezése.

Sorozatszám – A külső eszközök rendszerint saját sorozatszámmal rendelkeznek. CD/DVD esetén ez nem a CD-meghajtó, hanem az adathordozó sorozatszáma.

Leírás – Az eszköz leírása, ami a hatékonyabb rendezést szolgálja.


note

Ha ezek a parancsok nincsenek megadva, a megfeleltetéskor a szabály mellőzi ezeket a mezőket. A szűrési paraméter esetén különbséget jelentenek a kis- és nagybetűk, és helyettesítő karakterek is használhatók (a kérdőjel [?] egyetlen karaktert jelöl, a csillag [*] pedig nulla vagy annál több karaktert).

A módosítások mentéséhez kattintson az OK gombra. A Mégse gombra kattintva a módosítások mentése nélkül bezárhatja az Eszközcsoportok ablakot.


note

Az eszközcsoport létrehozása után hozzá kell adnia egy új eszközfelügyeleti szabályt a létrehozott eszközcsoporthoz, és ki kell választania a végrehajtandó műveletet.

Vegye figyelembe, hogy nem minden művelet (engedély) érhető el az összes eszköztípushoz. Mind a négy művelet elérhető, ha tárolóeszközről van szó. Nem tárolásra szolgáló eszközök esetén csak három művelet választható (a Írási blokk például nem érhető el a Bluetooth-eszközök esetén, így azok csak engedélyezhetők, letilthatók vagy figyelmeztethetők).