Social inloggning misslyckades – e-postadressen används redan

Hur löser man problemet när man har fått något av följande felmeddelanden om en redan använd e-postadress vid användning av knappen för social inloggning?

E-postadressen är redan associerad med ett annat ESET HOME-konto. Använd en annan e-postadress eller läs mer om inloggningsalternativ genom att klicka på länken nedan.

Det här felmeddelandet visas när ett ESET HOME-konto redan har skapats med samma e-postadress men är kopplat till ett annat Apple/Google-konto.

Så här löser du problemet:

Logga in med din ESET HOME-registrerade e-postadress och ditt lösenord eller

Använd ett annat Apple/Google-konto som redan är kopplat till ditt ESET HOME-konto.

example

Exempel

Ditt ESET HOME-konto har skapats med e-postadressen esetemail_1@gmail.com och är kopplat till det sociala kontot esetemail_2@gmail.com.

Du försöker logga in med Googles knapp för social inloggning och använda e-postadressen esetemail_1@gmail.com, men får det felmeddelande som nämns ovan eftersom ditt ESET HOME-konto som är registrerat med esetemail_1@gmail.com redan är kopplat till Googles sociala konto esetemail_2@gmail.com.

Om du vill logga in till ESET HOME med Googles knapp för social inloggning använder du det sociala kontot – esetemail_2@gmail.com.

E-postadressen är redan kopplad till ett annat ESET HOME-konto. Logga in med ditt Google/Apple-konto och koppla ditt Apple/Google-konto i kontoinställningarna.

Det här felmeddelandet visas när ESET HOME-kontot redan har skapats med samma e-postadress, men du använde en felaktig knapp för social inloggning för att logga in.

Så här löser du problemet:

1.Logga in på ditt ESET HOME-konto med ditt Apple/Google-konto med rätt knapp för social inloggning (välj den befintliga baserat på felmeddelandeförslaget).

2.Klicka på den e-postadress du är inloggad med i det övre högra hörnet av skärmen (PC-användare) eller vänster menyknapp (användare av smartphone och surfplatta).

3.Klicka på Mitt konto.

4.Koppla ditt ESET HOME-konto till Google eller Apple ID i avsnittet Social inloggning.

example

Exempel

Ditt ESET HOME-konto är kopplat till Apple-kontot esetemail@gmail.com. Du försöker logga in med ditt Apple-konto med Google-knappen, men du får ett felmeddelande som nämns ovan eftersom ditt ESET HOME-konto är kopplat till Apples sociala konto esetemail@gmail.com.

Om du vill logga in till ESET HOME med det sociala kontot – esetemail@gmail.com, använd Apples knapp för social inloggning.