ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Cjelovita instalacija ESET PROTECT servera


note

Druga je opcija instalacija unaprijed konfiguriranog ESET PROTECT virtualnog uređaja ako upotrebljavate hipervizor.

Ako nadograđujete s prethodne verzije programa ESET PROTECT ili ESMC 7.x, slijedite ove upute.

Cjeloviti ESET PROTECT instalacijski program dostupan je samo za operacijske sustave Windows. Cjeloviti instalacijski program omogućuje instalaciju svih komponenti programa ESET PROTECT s pomoću čarobnjaka za instalaciju za ESET PROTECT.

1.Otvorite instalacijski paket. Na zaslonu sustava Windows na padajućem izborniku Jezik prilagodite jezične postavke. Kliknite Dalje za nastavak.

welcome

2.Odaberite Instaliraj i kliknite Dalje.

package_installation_select

3.Odaberite potvrdni okvir Sudjelujte u programu za poboljšanje programa da bi se anonimni podaci o telemetriji i izvješća o padu sustava slali ESET-u (verzija i vrsta operacijskog sustava, verzija ESET-ova programa i druge informacije specifične za program). Nakon prihvaćanja EULA-e kliknite Sljedeće.

4.Odaberite primjenjive komponente koje želite instalirati i kliknite Dalje.

arrow_down_business Microsoft SQL Server Express

arrow_down_business Dodaj prilagođeni HTTPS certifikat za web-konzolu

arrow_down_business ESET Bridge Proxy

package_installation_components

5.Ako ste odabrali stavku Dodaj prilagođeni HTTPS certifikat za web konzolu, kliknite Pregledaj i odaberite valjani certifikat (.pfx ili .p12 datoteku) i upišite pristupni izraz (ili ostavite polje praznim ako nema pristupnog izraza). Instalacijski program instalirat će certifikat za pristup web konzoli na Tomcat server. Dodirnite Dalje za nastavak.

package_installation_import_https_certificate

6.Ako se tijekom provjere preduvjeta pojave pogreške, riješite ih. Pobrinite se da sustav zadovoljava sve preduvjete.

arrow_down_business Nije instaliran .NET v4

arrow_down_business Nije pronađen servis Java / Otkrivena Java (64-bitna)

arrow_down_business Postavke nisu u valjanom stanju / Microsoft SQL Server Express

arrow_down_business Na disku sustava slobodna su samo 32 MB

arrow_down_business ESET Security Management Center 5.x ili stariji instaliran je na računalu.

7.Instalacija će započeti kada završi provjera preduvjeta i ako vaše okruženje zadovoljava sve preduvjete. Imajte na umu da instalacija može potrajati više od sat vremena ovisno o vašem sustavu i mrežnoj konfiguraciji.


note

Čarobnjak za instalaciju programa ESET PROTECT ne reagira tijekom instalacije.

package_installation_progress

8.Ako ste odabrali instalaciju sustava Microsoft SQL Server Express u 4. koraku, instalacijski program će provjeriti vezu s bazom podataka. Ako imate postojeći server baze podataka, instalacijski program će vas zatražiti da unesete podatke za povezivanje s bazom podataka:

arrow_down_business Konfiguriranje veze sa SQL/MySQL serverom

9.Instalacijski program će zatražiti da unesete lozinku administratorskog računa za web konzolu. Ta je lozinka važna jer ćete je koristiti za prijavu na ESET PROTECT web konzolu. Kliknite Dalje.

package_installation_webconsole

10. Ostavite polja kakva jesu ili unesite informacije o tvrtki da bi se prikazale u pojedinostima o certifikatima ESET Management agenta i ESET PROTECT servera. Ako odlučite unijeti lozinku u polje Lozinka izdavatelja, obavezno je upamtite. Kliknite Dalje.

package_installation_certificate

11. Unesite ispravan licenčni ključ (nalazi se u poruci e-pošte o novoj kupnji koju ste primili od tvrtke ESET) i kliknite Dalje. Također možete odabrati opciju Aktiviraj kasnije (za dodatne upute pogledajte poglavlje Aktivacija).

package_installation_activation

12. Vidjet ćete napredak instalacije.

package_installation_progress_2

13. Ako ste odabrali instalaciju programa Rogue Detection Sensor, vidjet ćete instalacijski prozor za upravljački program WinPcap. Obvezno odaberite potvrdni okvir Automatski pokreni upravljački program WinPcap u vrijeme ponovnog pokretanja uređaja.

14. Po završetku instalacije prikazat će se poruka "Uspjela je instalacija ESET PROTECT komponenti" zajedno s URL adresom ESET PROTECT web konzole. Da biste otvorili web-konzolu, kliknite URL adresu ili Završi.

package_installation_successful

Ako instalacija nije uspješna:

Pregledajte dnevnike instalacije u cjelovitom instalacijskom paketu. Mapa dnevnika ista je kao mapa za cjeloviti instalacijski program, primjerice:
C:\Users\Administrator\Downloads\x64\logs\

Dodatne korake za rješavanje problema potražite u odjeljku Otklanjanje poteškoća.