Prijetnje

Da biste pristupili izvješćima o prijetnjama, kliknite Prijetnje u izborniku web konzole s lijeve strane. U odjeljku Prijetnje se nalazi pregled svih prijetnji koje su pronađene na računalima u vašoj mreži.

detections_details

Možete pregledavati grupe i prikazati prijetnje za članove pojedine grupe. Možete filtrirati prikaz, prema standardnim postavkama prikazuju se sve vrste prijetnji u posljednjih sedam dana. Prijetnje se mogu označiti kao riješene u odjeljku Prijetnje ili pod detaljima određenog klijenta.

Otkrivene prijetnje spajaju se prema vremenu i ostalim kriterijima da bi se pojednostavilo njihovo rješavanje. Prijetnje starije od 24 sata zbrajaju se automatski svake ponoći. Možete identificirati spojene otkrivene prijetnje prema vrijednosti X/Y (riješene stavke / ukupni broj stavki) u stupcu Riješeno. Možete vidjeti popis spojenih otkrivenih prijetnji na kartici Pojave u pojedinostima o otkrivenim prijetnjama.

Prijetnje u karanteni možete pronaći pod icon_moreViše > Karantena.

Izuzeci

U opciji Prijetnje možete izuzeti odabrane stavke od budućih otkrivanja prijetnji. Kliknite prijetnju i odaberite icon_create_exclusion Stvori izuzetak. Možete izuzeti samo icon_antivirusantivirusne prijetnje i icon_firewall prijetnje firewalla – pravila IDS-a. Možete stvoriti izuzetak i primijeniti ga na više računala i grupa.


warning

Oprezno upotrebljavajte izuzetke. Oni mogu dovesti do zaraze računala.

U odjeljku icon_moreViše > Izuzeci nalaze se svi stvoreni izuzeci, povećava se njihova vidljivost i pojednostavljuje se upravljanje njima.

Prijetnje u arhivama

Ako se u arhivi pronađe jedna ili više prijetnji, arhiva i svaka prijetnja unutar arhive prijavljuju se u odjeljku Prijetnje.


warning

Izuzimanje arhivske datoteke koja sadrži prijetnju ne izuzima prijetnju. Pojedinačne prijetnje morate izuzeti unutar arhive. Maksimalna veličina datoteke za datoteke u arhivima iznosi 3 GB.

Izuzete prijetnje više se neće otkrivati, čak i ako se pojave u drugoj arhivi ili ako nisu arhivirane.

Zaštita od ransomwarea

ESET-ovi poslovni programi (verzija 7 i novije) uključuju zaštitu od ransomwarea. Ta nova sigurnosna funkcija dio je HIPS-a i štiti računala od ransomwarea. Kad se na klijentskom računalu otkrije ransomware, pojedinosti prijetnje možete vidjeti u ESET PROTECT web konzoli u odjeljku Prijetnje. Da biste filtrirali samo prijetnje ransomwarea, kliknite Dodaj filtar > Skener > Skener ransomwarea. Više informacija o zaštiti od ransomwarea potražite u ESET-ovom glosaru.

Možete daljinski konfigurirati zaštitu od ransomwarea na ESET PROTECT web konzoli pomoću postavki pravila za ESET-ov poslovni program.

Aktiviraj zaštitu od ransomwarea – ESET-ov poslovni program automatski blokira sve sumnjive aplikacije koje se ponašaju kao ransomware.

Aktiviraj način rada za provjeru – kada aktivirate Način rada za provjeru, prijetnje koje Zaštita od ransomwarea prepozna prijavljuju se na ESET PROTECT web konzolu, ali ih ESET-ov sigurnosni program ne blokira. Administrator može odlučiti blokirati prijavljenu prijetnju ili je izuzeti odabirom opcije Stvori izuzetak. Ta postavka pravila dostupna je samo putem ESET PROTECT web konzole.

 


important

Prema standardnim postavkama Zaštita od ransomwarea blokira sve aplikacije s mogućim ponašanjem ransomwarea, uključujući legitimne aplikacije. Preporučujemo da na novom upravljanom računalu kratko aktivirate način provjere kako biste izuzeli legitimne aplikacije koje se prepoznaju kao ransomware na temelju njihovog ponašanja (lažno pozitivni rezultati). Ne preporučujemo trajno korištenje načina provjere jer se ransomware na upravljanim računalima ne blokira automatski kada je aktiviran način provjere.