Računala

Sva klijentska računala kojima se može pristupiti putem programa ESET PROTECT prikazana su u dijeludevice_default Računala i organizirana prema grupama. Kada kliknete grupu na popisu (lijevi prozor), prikazat će se članovi (klijenti) grupe u desnom prozoru. Možete povući i ispustiti klijente kako biste ih premjestili između grupa.

Upravljanje računalima

Kliknite uređaj da biste otvorili novi izbornik s radnjama koje su dostupne za taj uređaj. Možete potvrditi i potvrdni okvir pokraj uređaja i kliknuti Računalo na donjoj traci. Izbornik Računalo prikazuje različite opcije ovisno o vrsti uređaja.

show_details

Filtriranje računala


note

Ako ne možete pronaći određeno računalo na popisu, a znate da se nalazi u vašoj ESET PROTECT infrastrukturi, provjerite jeste li isključili sve filtre.

Klijente (računala) možete filtrirati pomoću filtara na vrhu stranice:

Odaberite potvrdni okvir Prikaži podgrupe za prikaz podgrupa trenutačno odabrane grupe.

Kada kliknete Dodaj filtar prikazat će se dostupni kriteriji filtriranja. Također je dostupno i pristupačno nekoliko unaprijed definiranih filtara.

Možete kliknuti Dodaj Filtar > Kategorija programa i odabrati između dostupnih kategorija:

oSvi uređaji – prikažite sva klijentska računala bez filtriranja. Možete koristiti kombinaciju svih navedenih opcija filtriranja kad sužavate prikaz.

oŠtiti ESET – prikažite klijente zaštićene programom tvrtke ESET.

oESET PROTECT – prikažite pojedine komponente programa ESET PROTECT kao što su agent, RD Sensor i ESET Bridge (HTTP Proxy).

oOstalo – prikažite samo klijentska računala s pokrenutim odabranim programom (Shared Local Cache, Virtual Security Appliance ili ESET Inspect).

Ikone statusa možete koristiti za filtriranje klijenata prema ozbiljnosti otkrivenih problema (validation-status-icon-error crveno za pogreške, validation-status-icon-warning žuto za upozorenja, icon_success zeleno za obavijesti i icon_unmanaged sivo za neupravljana računala). Ikona statusa predstavlja trenutačni status određenog klijentskog računala i instaliranog ESET-ova rješenja. Možete sakriti ili prikazati ikone statusa različite ozbiljnosti za procjenu klijenata na mreži prema statusu. Na primjer, da biste vidjeli samo računala s upozorenjima, aktivirajte samo žutu ikonu (ostale ikone trebaju biti neaktivne). Da biste vidjeli upozorenja i pogreške, aktivirajte crvene i žute ikone statusa. Neupravljana računala icon_unmanaged (klijenti na mreži koji nemaju instaliran ESET Management agent ili ESET-ov sigurnosni program) obično se prikazuju u statičkoj grupi Izgubljeno i nađeno.

Napredne filtre možete prikazati kao proširivu ploču filtra na zaslonu Računala. Kada se filtriraju veliki skupovi računala, napredni filtri pokazuju koje će vrijednosti filtra dati broj rezultata kojima se može upravljati, što će vam omogućiti da mnogo brže pronađete odgovarajuće uređaje.

Možete kliknuti i zaglavlje stupca da biste sortirali računala prema tom atributu.

U stavci Zadnje povezivanje prikazuju se datum i vrijeme zadnjeg povezivanja upravljanog uređaja. Zelena točka označava da se računalo povezalo prije manje od 10 minuta. Informacije o zadnjem povezivanju označavaju se kako bi se označilo da se računalo ne povezuje:

oŽuta (pogreška) – računalo se ne povezuje 2 – 14 dana.

oCrveno (upozorenje) – računalo se ne povezuje dulje od 14 dana.