ESET PROTECT komponente i arhitektura

Za izvršavanje potpune implementacije portfelja sigurnosnih rješenja tvrtke ESET potrebno je instalirati sljedeće komponente:

ESET PROTECT server (kontrolira komunikaciju s klijentskim računalima)

ESET PROTECT web konzola (korisničko sučelje na temelju preglednika za ESET PROTECT server)

ESET Management Agent (instaliran na klijentskim računalima, komunicira s ESET PROTECT serverom)

Sljedeće komponente nisu obavezne, ali preporučujemo njihovu instalaciju za najbolje performanse aplikacije na mreži:

ESET Bridge (HTTP Proxy)

RD Sensor (može otkriti neupravljana računala na mreži)


note

Pogledajte i Certifikate i strukturu komponenti programa ESET PROTECT.

Server

ESET PROTECT server je aplikacija koja obrađuje sve podatke primljene od klijenata koji se povezuju sa serverom (putem ESET Management agenta).

Agent

ESET Management Agent ključan je dio programa ESET PROTECT. Klijentska računala ne komuniciraju izravno sa serverom, već tu komunikaciju omogućuje agent. Agent prikuplja informacije od klijenta i šalje ih ESET PROTECT serveru. Ako ESET PROTECT server pošalje zadatak za klijent, on se šalje agentu koji zatim zadatak šalje ESET-ovom sigurnosnom programu koji radi na klijentu.

web konzola

ESET PROTECT web konzola je korisničko sučelje koje se izvodi u pregledniku i omogućuje upravljanje sigurnosnim rješenjima tvrtke ESET u vašoj okolini. Prikazuje pregled statusa klijenata u mreži i može se koristiti za daljinsku instalaciju rješenja tvrtke ESET na neupravljana računala. Ako odlučite omogućiti pristup web-serveru putem interneta, možete koristiti ESET PROTECT s gotovo bilo koje lokacije i uređaja.

ESET Bridge (HTTP Proxy)

Možete koristiti ESET Bridge s programom ESET PROTECT kao proxy servis za:

Preuzimanje i spremanje u predmemoriju: Nadogradnje ESET-ova modula te pakete za instalaciju i nadogradnju koje nudi ESET PROTECT (na primjer, MSI instalacijski program za ESET Endpoint Security), nadogradnje ESET-ovih sigurnosnih programa (nadogradnje komponenti i programa), rezultati funkcije ESET LiveGuard.

Prosljeđivanje komunikacije od ESET Management agenata ESET PROTECT serveru.

Dodatne informacije o instalaciji i konfiguraciji za ESET Bridge potražite u mrežnoj pomoći za ESET Bridge.


important

korisnici Apache HTTP Proxy

Počevši od ESET PROTECT 10.0, ESET Bridge zamjenjuje Apache HTTP Proxy. Apache HTTP Proxy je dosegao ograničenu podršku. Ako koristite Apache HTTP Proxy, preporučuje se migracija na ESET Bridge.

Rogue Detection Sensor

Rogue Detection Sensor (RD Sensor) pretražuje vašu mrežu kako bi pronašao računala koja nisu registrirana u programu ESET PROTECT. Ova komponenta može pronaći nova računala i automatski ih dodati u ESET PROTECT.


note

Rogue Detection Sensor može trebati do 24 sata da bi pronašao nova računala na vašoj mreži.

Računala koja se otkriju navedena su u unaprijed definiranom izvješću, što olakšava instalaciju ESET Management agenta, dodjelu pojedinim statičkim grupama i upravljanje putem dodjele zadataka i pravila.