HTTP proxy Apache

Apache HTTP Proxy je proxy servis koji se može upotrebljavati radi distribucije nadogradnji na klijentska računala.

Da biste instalirali Apache HTTP Proxy, pročitajte upute za Windows, Linux ili virtualni uređaj.

Funkcije Apache HTTP proxyja

Funkcija

Proxy rješenje koje pruža ovu funkciju

Predmemoriranje preuzimanja i nadogradnji

Apache HTTP proxy ili drugo proxy rješenje

Predmemoriranje rezultata usluge ESET LiveGuard Advanced

Samo konfigurirani Apache HTTP proxy

Replikacija komunikacije ESET Management agenata s ESET PROTECT serverom

Apache HTTP proxy ili drugo proxy rješenje

Funkcija predmemoriranja

Apache HTTP Proxypreuzimanje i spremanje u predmemoriju:

Nadogradnja ESET modula

Instalacijski paket iz servera repozitorija

Nadogradnji komponenata programa

Predmemorirani podaci distribuiraju se do krajnjih klijenata na mreži. Predmemoriranje može značajno smanjiti internetski promet na vašoj mreži

Za razliku od mirror alata koji preuzima sve dostupne podatke na ESET-ovim serverima za nadogradnju, Apache HTTP Proxy smanjuje mrežno opterećenje tako da preuzima samo podatke koje zatraže komponente programa ESET PROTECT ili ESET-ovi sigurnosni programi. Ako krajnji klijent zatraži nadogradnju, Apache HTTP Proxy preuzima je s ESET-ovih servera za nadogradnju, sprema nadogradnju u direktorij predmemorije i zatim je dostavlja pojedinom krajnjem klijentu. Ako drugi krajnji klijent zatraži istu nadogradnju, Apache HTTP Proxy dostavlja preuzeti sadržaj klijentu izravno iz predmemorije bez potrebe za dodatnim preuzimanjem s ESET-ovih servera za nadogradnju.

Predmemoriranje ESET-ova sigurnosnog programa

Postavke predmemoriranja ESET Management agenta i sigurnosnog programa nisu jednake. ESET Management agent može upravljati postavkama za ESET-ove sigurnosne programe na klijentskim uređajima. Možete postaviti proxy za ESET Endpoint Security na sljedeće načine:

lokalno iz GUI-ja

s ESET PROTECT web konzole pomoću pravila (preporučeni način upravljanja postavkama klijentskih uređaja).

Rezultati predmemoriranja od usluge ESET LiveGuard Advanced

Apache HTTP proxy također može predmemorirati rezultate koje pruža usluga ESET LiveGuard Advanced. Za predmemoriranje je potrebna posebna konfiguracija koja je uključena u Apache HTTP Proxy koji distribuira ESET. Preporučuje se predmemoriranje uz uslugu ESET LiveGuard Advanced ako je moguće. Više pojedinosti potražite u dokumentaciji usluge.

Upotreba usluge Apache kao HTTP proxyja za komunikaciju između agenta i servera

Kad se ispravno konfigurira, Apache HTTP Proxy može se iskoristiti za prikupljanje i prosljeđivanje podataka iz komponenti programa ESET PROTECT na udaljenoj lokaciji. Može se upotrebljavati jedno proxy rješenje za predmemoriranje nadogradnji (preporučuje se Apache HTTP proxy), a drugo za komunikaciju između agenta i servera. Apache HTTP Proxy može se istovremeno upotrebljavati za obje funkcije, no to se ne preporučuje za mreže koje imaju više od 10.000 klijentskih računala po proxy računalu. Preporučujemo da u korporativnim okruženjima (više od 1.000 upravljanih računala) upotrijebite namjenski Apache HTTP Proxy server.

Pročitajte više o funkciji proxy.

Kako postaviti HTTP proxy

Da biste upotrebljavali proxy, u pravilima agenta mora biti postavljen naziv hosta HTTP proxyja (Napredne postavke > HTTP proxy). Možete upotrijebiti različite proxyje za predmemoriranje i prosljeđivanje. Pogledajte postavke pravila u nastavku:

Globalni proxy – upotrebljavat ćete jedno proxy rješenje za predmemoriranje preuzimanja i za prosljeđivanje komunikacije s agentom.

Drugačiji proxy po usluzi – upotrebljavat ćete zasebna proxy rješenja za predmemoriranje i prosljeđivanje komunikacije.

Apache HTTP proxy u infrastrukturi

Na sljedećem dijagramu prikazan je proxy server (Apache HTTP proxy) koji se upotrebljava za distribuiranje prometa na ESET-ovom cloudu svim komponentama programa ESET PROTECT i ESET-ovim sigurnosnim programima.

scheme_http_proxy_noRemoteLocation

scheme_http_proxy


important

Da biste dodali drugi proxy servis na udaljenu lokaciju, možete upotrijebiti proxy lanac. Uzmite u obzir činjenicu da ESET PROTECT ne podržava proxy lanac kada je za proxyje potrebna autentikacija. Možete upotrijebiti svoje rješenje transparentnog web proxyja, no možda će biti potrebne dodatne konfiguracije osim onih koje su ovdje spomenute.

scheme_http_proxy_chaining


note

Za izvanmrežne nadogradnje modula detekcije upotrebljavajte mirror alat (dostupan za Windows i Linux) umjesto Apache HTTP proxyja.