Instalacija servera

Za instalaciju komponente ESET PROTECT servera na operacijski sustav Windows:

1.Posjetite odjeljak za preuzimanje ESET PROTECT kako biste preuzeli samostalni instalacijski program za ESET PROTECT komponentu (server_x64.msi).

2.Provjerite jesu li zadovoljeni svi preduvjeti.

3.Pokrenite instalacijski program ESET PROTECT servera i prihvatite licenčni ugovor za krajnjeg korisnika ako se slažete.

4.Poništite odabir potvrdnog okvira pored stavke Sudjelujte u programu za poboljšanje programa ako se ne slažete s time da se izvješća o padu sustava i anonimni podaci o telemetriji šalju ESET-u (verzija i vrsta operacijskog sustava, verzija ESET-ova programa i druge informacije specifične za program). Ako potvrdni okvir ostane odabran, podaci o telemetriji i izvješća o padu sustava slat će se ESET-u.

5.Ostavite potvrdni okvir pored Ovo je instalacija klastera praznim i kliknite Sljedeće. arrow_down_business Je li ovo instalacija klastera?

6.Odaberite račun korisnika servisa. Taj će se račun koristiti za pokretanje servisa ESET PROTECT servera. Na raspolaganju su vam sljedeće mogućnosti:

Račun mrežnog servisa – odaberite ovu opciju ako ne upotrebljavate domenu.

Prilagođeni račun: navedite korisničke podatke domenskog korisnika: DOMENA\KORISNIČKOIME i lozinka.

package_installation_service_user_account

7.Povežite se s bazom podataka. Tamo su pohranjeni svi podaci (lozinka za ESET PROTECT web-konzolu, dnevnici klijentskog računala itd.):

Baza podataka: MySQL Server/MS SQL Server/MS SQL Server pomoću provjere autentičnosti u sustavu Windows

ODBC upravljački program: MySQL ODBC 5.1 Driver/MySQL ODBC 5.2 Unicode Driver/MySQL ODBC 5.3 Unicode Driver/MySQL ODBC 8.0 Unicode Driver/SQL Server/SQL Server Native Client 10.0/ODBC Driver 11 za SQL server/ODBC Driver 13 za SQL server/ODBC Driver 17 za SQL server

Naziv baze podataka: Preporučujemo da upotrijebite unaprijed definirani naziv ili ga promijenite ako je to potrebno.

Naziv hosta: naziv hosta ili IP adresa servera baze podataka

Port: koristi se za povezivanje sa serverom baze podataka

Korisničko ime / Lozinka računa administratora baze podataka

Upotrijebi imenovanu instancu – ako upotrebljavate bazu podataka MS SQL, možete odabrati potvrdni okvir Upotrijebi imenovanu instancu da biste upotrijebili prilagođenu instancu baze podataka. To možete postaviti u polju Naziv hosta u obliku HOSTNAME\DB_INSTANCE (na primjer, 192.168.0.10\ESMC7SQL). Za klasteriranu bazu podataka upotrijebite samo naziv klastera. Ako odaberete ovu opciju, ne možete promijeniti port za povezivanje s bazom podataka – sustav će upotrebljavati standardne portove koje određuje Microsoft. Da biste povezali ESET PROTECT server s bazom podataka MS SQL koja je instalirana u klasteru za prebacivanje u slučaju pogreške, unesite naziv klastera u polje Naziv hosta.

package_installation_db_connection


note

ESET PROTECT server pohranjuje velike podatkovne pakete u bazu podataka pa morate konfigurirati MySQL za primanje velikih paketa da bi ESET PROTECT server radio ispravno.

U ovom se koraku provjerava veza s bazom podataka. Ako je veza ispravna, nastavite na sljedeći korak.

8.Odaberite korisnika programa ESET PROTECT koji ima pristup bazi podataka. Možete koristiti postojećeg korisnika ili podesiti postavke i stvoriti vlastitog.

package_installation_db_user_create_use

9.Unesite lozinku za pristup web-konzoli.

package_installation_webconsole

10. ESET PROTECT koristi certifikate za komunikaciju između klijenta i servera. Odaberite jednu od sljedećih opcija:

Zadrži certifikate koji se trenutačno koriste – ova opcija je dostupna samo ako je baza podataka već prije upotrijebljena s drugim ESET PROTECT serverom.

Učitaj certifikate iz datoteke – odaberite postojeći certifikat servera i izdavatelja certifikata.

Generiraj nove certifikate – instalacijski program generira nove certifikate.

package_installation_certificate_2

11. Slijedite ovaj korak ako ste u prethodnom koraku odabrali opciju Generiraj nove certifikate.

a)Navedite dodatne informacije o certifikatima (neobavezno). Ako upišete Lozinku izdavatelja, svakako je zapamtite.

package_installation_certificate

b)U polje Certifikat servera upišite naziv hosta servera i lozinku za certifikat (neobavezno).


warning

Naziv hosta servera u certifikatu servera ne smije sadržavati nijednu od sljedećih ključnih riječi: server, proxy, agent.

package_installation_certificate_3

c)U polje Lozinka za certifikat ravnopravnog računala upišite lozinku za certifikate ravnopravnog računala za agent i proxy.

package_installation_certificate_4

12. Program za podešavanje može izvršiti početni zadatak Sinkronizacija statičke grupe. Odaberite način (Nemoj sinkronizirati, Sinkroniziraj s mrežom u sustavu Windows, Sinkroniziraj sa servisom Active Directory) i kliknite Dalje.

13. Unesite ispravan licenčni ključ ili odaberite opciju Aktiviraj kasnije.

package_installation_activation

14. Prihvatite ili promijenite instalacijsku mapu za server i kliknite Dalje.

15. Kliknite Instaliraj da biste instalirali server ESET PROTECT.


note

Kad završite instalaciju ESET PROTECT servera, možete instalirati i ESET Management agent na istom računalu (nije obvezno). Tako ćete moći upravljati i samim serverom na isti način kao što biste upravljali klijentskim računalom.