ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Mreža

Od ključne je važnosti da i ESET PROTECT server i klijentska računala kojima upravlja ESET PROTECT sustav imaju funkcionalnu internetsku vezu kako bi mogli pristupiti ESET-ovu repozitoriju i aktivacijskim serverima. Ako ne želite izravno povezivanje klijenata s internetom, možete upotrijebiti proxy server (nije isto što i ESET Bridge HTTP Proxy) u svrhu olakšavanja komunikacije između mreže i interneta.

ESET PROTECT server mora biti vidljiv klijentskim računalima – klijentska računala moraju biti u mogućnosti komunicirati s vašim ESET PROTECT serverom za upotrebu daljinske instalacije i funkcije poziva za buđenje.

Program ESET PROTECT za Windows/Linux kompatibilan je s internetskim protokolom IPv4 i IPv6. ESET PROTECT virtualni uređaj kompatibilan je samo s protokolom IPv4.

Korišteni portovi

Ako vaša mreža upotrebljava firewall, pogledajte popis mogućih portova za mrežnu komunikaciju koji se upotrebljavaju kada su program ESET PROTECT i njegove komponente instalirani u vašoj infrastrukturi.

Utjecaj komunikacije ESET PROTECT servera i ESET Management agenta na mrežni promet

Aplikacije na klijentskim računalima ne komuniciraju izravno s ESET PROTECT serverom; ESET Management agent olakšava tu komunikaciju. To rješenje lakše je za upravljanje i manje zahtjevno za podatke prenesene preko mreže. Mrežni promet ovisi o intervalu klijentovog povezivanja i vrstama zadataka koje klijenti obavljaju. Čak i ako nijedan zadatak nije pokrenut ili zakazan na klijentu, ESET Management agent komunicira s ESET PROTECT serverom jednom u svakom intervalu povezivanja. Svaka veza generira promet. Pogledajte tablicu u nastavku za primjere prometa:

Vrsta radnje

Promet u pojedinačnom intervalu povezivanja

Zadatak klijenta: Skeniranje bez čišćenja

4 kB

Zadatak klijenta: Nadogradnja modula

4 kB

Zadatak klijenta: Zahtjev za dnevnik SysInspectora

300 kB

Pravilo Antivirus - maksimalna sigurnost

26 kB

ESET ManagementInterval replikacije agenta

Dnevni promet koji generira ESET Management agent u stanju mirovanja

1 minuta

16 MB

15 minuta

1 MB

30 minuta

0,5 MB

1 h

144 kB

1 dan

12 kB

Za procjenu ukupnog prometa koji generiraju ESET Management agenti upotrijebite sljedeću formulu:

broj klijenata * (dnevni promet agenta u stanju mirovanja + (promet za određeni zadatak * dnevna pojava zadatka))

Ako upotrebljavate ESET Inspect, ESET Inspect Connector generira dnevni promet u rasponu od 2 do 5 MB (razlikuje se ovisno o broju događaja).