ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

ESET PROTECT Konzola za upravljanje virtualnim uređajem

Nakon što uspješno instalirate uređaj ESET PROTECT VA, otvorite prozor terminala virtualnog računala. Vidjet ćete zaslon s osnovnim informacijama uređaja ESET PROTECT VA i njegov status. To je glavni zaslon uređaja ESET PROTECT VA. S tog se mjesta možete prijaviti u konzolu za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem (poznatom i kao način za upravljanje) pritiskom tipke Enter na tipkovnici. Da biste ušli u način za upravljanje, unesite lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA i dvaput pritisnite Enter. Ako još niste konfigurirali ESET PROTECT virtualni uređaj, možete upotrijebiti standardnu lozinku eraadmin da biste pristupili načinu za upravljanje.

Kada se prijavite u konzolu za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem, dostupne su sljedeće stavke konfiguracije/upravljanja:

Postavljanje statičke IP adrese

Aktivacija/deaktivacija daljinskog pristupa

Sigurnosna kopija baze podataka

Vraćanje baze podataka

Poništavanje nakon vraćanja snimke

Povlačenje baze podataka s drugog servera

Promjena lozinke virtualnog računala

Promjena lozinke baze podataka

Ponovno pridruživanje domeni

Konfiguriranje domene

Vraćanje na tvorničke postavke


important

Prisutnost prethodno navedenih stavki može se razlikovati ovisno o fazi implementacije uređaja ESET PROTECT VA i vrsti konfiguriranog uređaja.

Ponovno pokretanje sustava – ako želite ponovno pokrenuti uređaj ESET PROTECT VA

Isključivanje sustava – ako želite isključiti uređaj ESET PROTECT VA

Zaključavanje zaslona – trebali biste zaključati zaslon kako biste spriječili druge ljude da se koriste vašim uređajem ESET PROTECT VA i pristupaju njegovim datotekama. Zaslon možete zaključati i na brži način koristeći se tipkom Esc. Način za upravljanje zatvorit će se i vidjet ćete glavni zaslon uređaja ESET PROTECT VA.

Izlaz na terminal – upotrijebite ako želite pristupiti terminalu operacijskog sustava. Time se zatvara konzola za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem i ulazi u terminal. Da biste izašli iz terminala i vratili se na glavni zaslon ESET PROTECT virtualnog uređaja, unesite exit i pritisnite tipku Enter (možete upotrijebiti i naredbu logout koja ima isti učinak).