ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Sigurnosna kopija baze podataka

Sigurnosna kopija ključan je dio dobre strategije za oporavak od katastrofe. Uporabom funkcije Sigurnosno kopiranje baze podataka dobit ćete sigurnosnu kopiju ESET PROTECT baze podataka koja će se pohraniti u MySQL sigurnosnu datoteku s nazivom era-backup.sql u root mapi.


note

Alternativni postupci sigurnosnog kopiranja

Alternativa sigurnosnoj kopiji baze podataka jest stvaranje snimki virtualnog računala. Tako će se sačuvati čitav uređaj ESET PROTECT VA, sve njegove postavke i ESET PROTECT baza podataka. No ako vratite snimku svog virtualnog računala, morate pokrenuti Poništavanje nakon vraćanja snimke.

Bazu podataka možete i ručno sigurnosno kopirati.


important

Preporučujemo da redovito radite sigurnosnu kopiju ESET PROTECT baze podataka i da spremite datoteku sigurnosne kopije na vanjski medij za pohranu. To je važno jer ćete tako imati kopiju cijele ESET PROTECT baze podataka na drugom mjestu (umjesto lokalno na uređaju ESET PROTECT VA) u slučaju da dođe do katastrofe, Na primjer, ako se vaš uređaj ESET PROTECT VA ošteti, izbriše ili uništi na neki drugi način. Ako imate nedavnu sigurnosnu kopiju ESET PROTECT baze podataka, uređaj ESET PROTECT VA moći ćete vratiti u stanje u kojem je bio nedugo prije katastrofe. Za detaljni postupak pogledajte Oporavak od katastrofe uređaja ESET PROTECT VA.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Sigurnosno kopiranje baze podataka s pomoću tipki sa strelicama i zatim pritisnite Enter.

backup_db

2.Primit ćete upit za upisivanje root lozinke za bazu podataka prije nego što može započeti sigurnosno kopiranje baze podataka.


note

Ako se ne sjećate root lozinke za bazu podataka, možete je promijeniti i ponovno pokrenuti sigurnosno kopiranje baze podataka.

backup_db_02


warning

Ovaj postupak može trajati između nekoliko sekunda i nekoliko sati ovisno o veličini vaše baze podataka.

Tijekom postupka sigurnosnog kopiranja baze podataka ESET PROTECT server se zaustavlja kako bi se osigurala dosljednost podataka.


note

Uvijek provjerite pogreške na zaslonu. Ako postoje poruke o pogrešci, sigurnosno kopiranje baze podataka ne može se smatrati uspješno dovršenim. Pokušajte ponovno pokrenuti Sigurnosno kopiranje baze podataka.

Sigurnosnu kopiju baze podataka možete pronaći ovdje: /root/era-backup.sql


important

Preuzmite datoteku sigurnosne kopije na sigurnu lokaciju uporabom Upravitelja datoteka Webmin.