ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

ESET PROTECT virtualni uređaj

ESET PROTECT virtualni uređaj (ESET PROTECT VA) dostupan je za korisnike koji žele upotrebljavati program ESET PROTECT u virtualiziranom okruženju. Osim toga, ESET PROTECT virtualni uređaj pojednostavljuje instalaciju programa ESET PROTECT i brži je od korištenja cjelovitog instalacijskog programa ili instalacijskih paketa komponenti.

ESET PROTECT VA može se instalirati u većini virtualnih okruženja. Podržava nativne/hardverski izolirane (bare-metal) hipervizore (VMware vSphere/ESXi i Microsoft Hyper-V), kao i hostirane hipervizore koji se obično koriste u operacijskim sustavima radnih površina (VMware Workstation, VMware Player i Oracle VirtualBox). Potpun popis pogledajte u odjeljku Podržani hipervizori.

U ovom se priručniku detaljno opisuje postupak instalacije i upravljanja uređajem ESET PROTECT VA, uključujući njegove nove funkcije:

ESET PROTECT konzola za upravljanje virtualnim uređajem – riječ je o jednostavnom tekstualnom korisničkom sučelju (TUI) koje se temelji na glavnom izborniku. Sučelje će vam pomoći s tekstualnim naredbama tako što će tražiti da navedete vrijednosti kada je to potrebno. Čak i korisnici koji nemaju napredno iskustvo sa sustavom CentOS 7 ili drugim operacijskim sustavima Linux mogu se lako koristiti uređajem ESET PROTECT VA i upravljati njime. Važne funkcije uključuju sljedeće:

oPostavljanje statičke IP adrese – ručno navedite statičku IP adresu ako je DHCP server nije dodijelio vašem uređaju ESET PROTECT VA.

oPovlačenje baze podataka s drugog servera – ako trebate izvršiti nadogradnju ili migraciju uređaja ESET PROTECT VA.

oSigurnosno kopiranje i vraćanje ESET PROTECT baze podataka – ove su funkcije važne za strategiju oporavka od katastrofe i dostupne su u slučaju poteškoća s uređajem ESET PROTECT VA.

oVraćanje na tvorničke postavke – uređaj se vraća u instalirano stanje. To može biti korisno ako iskusite probleme s uređajem ESET PROTECT VA. Pripremite sigurnosnu kopiju baze podataka da biste izbjegli gubitak podataka.

Upravljačko sučelje Webmin – riječ je o web sučelju treće strane koje pojednostavljuje upravljanje sustavom Linux. Omogućuje vam jednostavno daljinsko upravljanje uređajem ESET PROTECT VA putem web preglednika s pomoću intuitivnog sučelja. Najvažniji moduli Webmina opisani su u ovom dokumentu.