ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Zaštita od ransomwarea

ESET-ovi poslovni programi (verzija 7 i novije) uključuju zaštitu od ransomwarea. Ta nova sigurnosna funkcija dio je HIPS-a i štiti računala od ransomwarea. Kad se na klijentskom računalu otkrije ransomware, pojedinosti prijetnje možete vidjeti u ESET PROTECT web konzoli u odjeljku Prijetnje. Da biste filtrirali samo prijetnje ransomwarea, kliknite Dodaj filtar > Skener > Skener ransomwarea. Više informacija o zaštiti od ransomwarea potražite u ESET-ovom glosaru.

Možete daljinski konfigurirati zaštitu od ransomwarea na ESET PROTECT web konzoli pomoću postavki pravila za ESET-ov poslovni program.

Aktiviraj zaštitu od ransomwarea – ESET-ov poslovni program automatski blokira sve sumnjive aplikacije koje se ponašaju kao ransomware.

Aktiviraj način rada za provjeru – kada aktivirate Način rada za provjeru, prijetnje koje Zaštita od ransomwarea prepozna prijavljuju se na ESET PROTECT web konzolu, ali ih ESET-ov sigurnosni program ne blokira. Administrator može odlučiti blokirati prijavljenu prijetnju ili je izuzeti odabirom opcije Stvori izuzetak. Ta postavka pravila dostupna je samo putem ESET PROTECT web konzole.

 


important

Prema standardnim postavkama Zaštita od ransomwarea blokira sve aplikacije s mogućim ponašanjem ransomwarea, uključujući legitimne aplikacije. Preporučujemo da na novom upravljanom računalu kratko aktivirate način provjere kako biste izuzeli legitimne aplikacije koje se prepoznaju kao ransomware na temelju njihovog ponašanja (lažno pozitivni rezultati). Ne preporučujemo trajno korištenje načina provjere jer se ransomware na upravljanim računalima ne blokira automatski kada je aktiviran način provjere.