ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Pojedinačna prijava putem linka ili QR koda

Kada prijavljujete mobilni uređaj putem linka ili QR koda za prijavu, trebat će vam fizički pristup uređaju. Također, da biste upotrijebili QR kôd, na mobilnom uređaju morate imati instaliranu aplikaciju čitača/skenera QR koda.


note

Za velik broj mobilnih uređaja preporučujemo da se koristite opcijom prijave putem e-pošte.

1.Da biste dodali nove mobilne uređaje, idite na odjeljak Računala. Odaberite statičku grupu kojoj želite dodati mobilne uređaje i kliknite Dodaj novo > Mobilni uređaji.

2.Idite u odjeljak Osnovno.

3.Odaberite vrstu – odaberite Android ili iOS/iPadOS.

4.Distribucija – odaberite Skeniraj QR kod.

5.Nadređena grupa – ako nemate određenu statičku grupu za mobilne uređaje, preporučujemo da stvorite novu statičku grupu (možete je nazvati npr. Mobilni uređaji). Ako već imate grupu, kliknite Sve. Otvorit će se skočni prozor u kojem možete odabrati statičku grupu.

6.Prilagodi više postavki

oAutomatski će se odabrati Mobile Device Connector. Ako imate više od jednog MDC-a, odaberite FQDN MDC-a kojim se želite koristiti. Ako još nemate instaliran Mobile Device Connector, pogledajte upute za instalaciju u poglavljima Instalacija alata Mobile Device Connector – Windows ili Linux.

oLicenca – kliknite Odaberi i odaberite licencu koja će se upotrebljavati za aktivaciju. Za mobilni uređaj stvorit će se zadatak klijenta za aktivaciju programa. Uzet će se licenčna jedinica (jedna za svaki mobilni uređaj).

oOznake – odaberite ili dodajte odgovarajuće oznake da biste prepoznali mobilni uređaj.

7.Idite na Podešavanje programa.

8. Odaberite potvrdni okvir Prihvaćam uvjete primjene Licenčnog ugovora za krajnjeg korisnika i prihvaćam Pravila privatnosti. Pogledajte Licenčni ugovor za krajnjeg korisnika (EULA), Uvjete korištenja i Pravila privatnosti za ESET-ove programe.

9.Idite na Popis.

10. Popis uređaja – navedite mobilne uređaje za prijavu. Da biste dodali mobilne uređaje, možete upotrijebiti sljedeće funkcije:

Dodaj – jedna stavka, morate ručno unijeti adresu e-pošte povezanu s mobilnim uređajem na koju će se poslati poruka e-pošte za prijavu. Ako dodijelite korisnika mobilnom uređaju tako da kliknete Upari s postojećim korisnikom i odaberete korisnika, adresa e-pošte će se zamijeniti onom navedenom na zaslonu Više > Korisnici računala. Ako želite dodati još jedan mobilni uređaj, ponovno kliknite Dodaj i pošaljite potrebne informacije.

Dodaj korisnika – uređaje možete dodati tako da označite odgovarajuće potvrdne okvire navedene na zaslonu Više > Korisnici računala. Kliknite Poništi uparivanje da biste ispravili popis mobilnih uređaja za prijavu. Nakon što poništite uparivanje dodijeljenog korisnika, taj će korisnik biti označen kao neuparen. Kliknite Upari da biste odabrali željenog korisnika za neupareni uređaj. Kliknite ikonu kante za smeće da biste uklonili stavku.

Uvezi CSV – metoda koja olakšava dodavanje velikog broja mobilnih uređaja. Prenesite .csv datoteku koja sadrži popis uređaja za dodavanje, pogledajte Uvezi CSV za više pojedinosti.

Zalijepi iz međuspremnika: – Uvezite prilagođeni popis adresa odvojenih prilagođenim graničnicima (ta funkcija radi slično uvozu CSV-a).

11. Nakon što kliknete Dalje, prikazat će se popis uređaja s odgovarajućim linkom za prijavu (URL) i QR kodom. Ručno unesite cijeli URL u web-preglednik mobilnog uređaja (na primjer, https://eramdm:9980/token, token će se razlikovati za svaki mobilni uređaj) ili pošaljite taj URL mobilnom uređaju na neki drugi način. Umjesto toga možete upotrijebiti pruženi QR kod. To je možda jednostavnije od upisivanja URL-a, no na mobilnom uređaju mora biti instaliran čitač/skener QR koda.

12. Kada dovršite prijavu svih odabranih uređaja, kliknite Završi.

13. Da biste prijavili mobilne uređaje, slijedite ove detaljne upute:

oPrijava uređaja sa sustavom Android

oPrijava uređaja sa sustavom iOS