ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Kako upravljati Endpoint programima iz programaESET PROTECT

Prije nego što počnete upravljati ESET-ovim poslovnim rješenjima, morate izvršiti početnu konfiguraciju. Preporučujemo da upotrijebite Pregled statusa, posebice ako ste preskočili obilazak programa ESET PROTECT. Administrator može izvršavati različite zadatke iz ESET PROTECT web konzole da bi instalirao programe i kontrolirao klijentska računala.

Instalacija ESET Management agenta i Endpoint sigurnosnih programa

ESET PROTECT zahtijeva da ESET Management agent bude instaliran na svakom klijentskom računalu kojim se upravlja. ESET Management agent može se instalirati zajedno s Endpoint sigurnosnim programom. Preporučujemo da prije instalacije uvezete svoju licencu u program ESET PROTECT da bi se mogla upotrebljavati za kasnije instalacije. Dostupno je nekoliko metoda za instalaciju Endpoint programa:

Upotrijebite instalacijski program za agent i ESET-ov sigurnosni program ili ESET Remote Deployment Tool da biste istovremeno instalirali Endpoint program i ESET Management agent.

Kliknite računalo i odaberite icon_eset Rješenja > icon_antivirus Instaliraj sigurnosni program da biste na računalo instalirali ESET-ov sigurnosni program.

Instalirajte ESET Endpoint program na klijente na koje ste već instalirali ESET Management agent s pomoću zadatka klijenta.

Upravljanje Endpoint sigurnosnim programom iz programa ESET PROTECT

Svim se Endpoint sigurnosnim programima može upravljati iz ESET PROTECT web konzole. Za primjenu postavki na pojedinačna računala ili grupe upotrebljavaju se pravila. Na primjer, možete stvoriti pravilo da biste blokirali pristup određenim internetskim stranicama, promijenili osjetljivost postavki otkrivanja skenera (dostupno u programu Endpoint 7.2 i novijim verzijama) ili promijenili sve ostale ESET-ove sigurnosne postavke. Pravila se mogu spojiti, kao što je prikazano u ovom primjeru. Pravila koja se postave putem sustava ESET PROTECT ne može prebrisati korisnik na klijentskom računalu. Međutim, administrator može upotrijebiti funkciju nadjačavanja da bi privremeno omogućio korisniku izmjene na klijentskom računalu. Kada završite s izmjenama, možete od klijenta zatražiti završnu konfiguraciju i spremiti je kao novo pravilo.

Zadaci se mogu upotrebljavati i za upravljanje klijentima. Zadaci instaliraju se iz web konzole, a na klijentu ih pokreće ESET Management agent. Najčešći zadaci klijenta za Endpoint programe u sustavu Windows uključuju:

Nadogradi module (aktualizira se i baza podataka virusa)

Pokreni skeniranje na zahtjev

Pokreni prilagođenu naredbu

Zatraži konfiguraciju računala i programa

Nadogradnja ESET-ovih sigurnosnih programa

1.Kliknite Upravljačka ploča > Pregled statusa > Status verzije komponente.

2.Kliknite žuti/crveni grafikon koji predstavlja zastarjele komponente ili aplikacije i odaberite Nadogradi instalirane ESET-ove komponente da biste pokrenuli nadogradnju.

Izvještavanje o statusu računala i prijenos informacija od klijenta do programa ESET PROTECT

Svako je klijentsko računalo povezano s programom ESET PROTECT preko ESET Management agenta. Agent prijavljuje sve zatražene informacije o klijentskom računalu i njegovom softveru ESET PROTECT serveru. Veza između agenta i servera prema standardnoj postavci postavljena je na 1 minutu, no može se promijeniti u pravilu za ESET Management agent. Svi dnevnici iz Endpoint programa ili drugih ESET-ovih sigurnosnih programa šalju se ESET PROTECT serveru.

Informacije o instaliranim programima tvrtke ESET i druge osnovne informacije o operacijskom sustavu i statusu klijenta možete pronaći pod Računala. Odaberite klijent i kliknite Pojedinosti. U odjeljku gear_icon Konfiguracija u ovom prozoru korisnik može potražiti starije konfiguracije ili zatražiti trenutačnu konfiguraciju. U odjeljku SysInspector korisnik može zatražiti dnevnike (samo od računala sa sustavom Windows).

Web konzola također vam omogućuje pristup popisu svih prijetnji s klijentskih uređaja. Prijetnje s pojedinačnog uređaja možete vidjeti pod Računala. Odaberite klijent i kliknite Detalji > Prijetnje i karantena. Ako klijentsko računalo pokrene ESET Inspect, možete pregledavati ESET Inspect prijetnje i upravljati njima.

Možete stvarati prilagođena izvješća na zahtjev ili s pomoću planiranog zadatka da biste vidjeli podatke o klijentima na svojoj mreži. Unaprijed definirani predlošci izvješća pružaju brz način prikupljanja važnih podataka, a možete stvoriti i vlastite nove predloške. Primjeri izvješća uključuju skupne informacije o računalima, prijetnjama, karanteni i potrebnim nadogradnjama.


important

Korisnik se može koristiti samo predlošcima izvješća za koja ima dovoljna dopuštenja. Standardno se svi predlošci spremaju u grupu Sve. Izvješće može uključivati samo informacije o računalima i događajima koji su u rasponu dopuštenja tog korisnika. Čak i ako se predložak izvješća zajednički upotrebljava među više korisnika, izvješće svakog korisnika sadržavat će samo informacije o uređajima za koje taj korisnik ima dopuštenja. Više informacija o pravima pristupa potražite na popisu dopuštenja.