ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Uvezi CSV

Uvoz popisa može se izvršiti pomoću prilagođene datoteke .csv odgovarajuće strukture. Ta se funkcija upotrebljava u raznim izbornicima na ESET PROTECT korisničkom sučelju. Stupci se mijenjaju ovisno o tome što će se uvesti.

1.Kliknite Uvezi CSV.

2.Prijenos – kliknite Odaberi datoteku, pronađite datoteku .csv koju želite prenijeti, a zatim kliknite Prenesi.

3.Graničnik – graničnik je znak koji se upotrebljava za razdvajanje tekstnih nizova. Odaberite odgovarajući graničnik (točku sa zarezom, zarez, razmak, tabulator, točka, okomita traka) koji će odgovarati graničniku koji se upotrebljava u datoteci .csv. Ako datoteka .csv koristi drugi znak kao graničnik, označite potvrdni okvir pored opcije Drugo i unesite znak. Pregled podataka prikazuje sadržaj datoteke .csv, a to vam može pomoći u utvrđivanju graničnika koji se upotrebljava za razdvajanje nizova.

4.Mapiranje stupaca – kada se datoteka .csv prenese i analizira, možete mapirati svaki željeni stupac u uvezenoj datoteci .csv u ESET PROTECT stupac prikazan u tablici. Koristite se padajućim popisima da biste odabrali CSV stupac koji se treba povezati s određenim ESET PROTECT stupcem. Ako datoteka .csv nema red naslova, poništite odabir opcije Prvi redak CSV-a sadrži naslove.

5.Pogledajte Pregled tablice da biste provjerili je li mapiranje stupaca ispravno postavljeno i hoće li uvoz funkcionirati kako želite.

6.Nakon što uspješno mapirate svaki stupac i pregled tablice izgleda ispravno, kliknite Uvezi da biste započeli s radom.

csv_columns