ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Početak rada s programom ESET PROTECT

ESET PROTECT može se konfigurirati i njime se može upravljati putem ESET PROTECT web konzole. Nakon što uspješno instalirate ESET PROTECT ili ESET PROTECT VA, možete se povezati s ESET PROTECT serverom s pomoću ESET PROTECT web konzole.

Nakon uspješne instalacije programa ESET PROTECT možete nastaviti s podešavanjem konfiguracije.

Prvi koraci nakon instalacije ESET PROTECT servera

1.Otvorite ESET PROTECT web konzolu u web pregledniku i prijavite se.

2.Dodajte licencu/e programu ESET PROTECT.

3.Dodajte klijentska računala, servere i mobilne uređaje na svojoj mreži u ESET PROTECT strukturu.

4.Dodijelite ugrađeno pravilo Prijavljivanje aplikacija – prijavi sve instalirane aplikacije svim računalima.

5.Stvorite dinamičku grupu za računala s ESET-ovim programima za privatnu upotrebu.

6.Uklonite antivirusne aplikacije treće strane pomoću zadatka Deinstalacija softvera.

7.Instalirajte ESET-ove sigurnosne programe pomoću zadatka Instalacija softvera (osim ako ste instalirali agent pomoću cjelovitog instalacijskog programa).

8.Dodijelite pravilo s preporučenim postavkama svakom uređaju s instaliranim ESET-ovim sigurnosnim programima. Na primjer, za uređaje sa sustavom Windows s programom ESET Endpoint dodijelite ugrađeno pravilo Antivirus – Maksimalna sigurnost – Preporučeno. Pogledajte i Kako upravljati Endpoint programima iz programa ESET PROTECT.

process

Dodatni preporučeni koraci

Upoznajte se s ESET PROTECT web konzolom jer ćete se tim sučeljem koristiti za upravljanje ESET-ovim sigurnosnim programima.

Tijekom instalacije stvorili ste standardan administratorski račun. Preporučujemo da korisničke podatke za administratorski račun spremite na sigurno mjesto i da stvorite novi račun za upravljanje klijentima i konfiguriranje njihovih dopuštenja.


important

Ne preporučujemo uporabu standardnog ESET PROTECT administratorskog računa kao uobičajenog korisničkog računa. On služi kao sigurnosna kopija ako se nešto dogodi uobičajenim korisničkim računima ili ako vas program zaključa. Možete se prijaviti s pomoću administratorskog računa da biste otklonili takve poteškoće.

Upotrijebite obavijesti i izvješća za praćenje statusa klijentskih računala u svom okruženju. Na primjer, ako želite biti obaviješteni o pojavi određenog događaja ili ako želite vidjeti ili preuzeti izvješće.

Redovito radite sigurnosne kopije baze podataka kako biste spriječili gubitak podataka.

Preporučujemo da izvezete izdavatelj certifikata servera i certifikate ravnopravnih računala. Ako trebate ponovno instalirati ESET PROTECT server, možete upotrijebiti izdavatelj certifikata i certifikate ravnopravnih računala s originalnog ESET PROTECT servera i ne trebate ponovno instalirati ESET Management agente na klijentska računala.