ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

ESET-ova usluga automatskih obavijesti

ESET Push Notification Service (EPNS) služi za primanje poruka od ESET PROTECT servera ako server ima obavijest za klijent. Veza je aktivna kako bi ESET PROTECT mogao odmah poslati automatsku obavijest klijentu. Kada se veza prekine, klijent se pokušava ponovno povezati. Trajna veza služi tome da klijenti budu dostupni za primanje poruka.

Korisnik web konzole može slati pozive za buđenje putem EPNS-a između ESET PROTECT servera i ESET Management agenta. ESET PROTECT server šalje pozive za LAN signal za uključivanje. Možete postaviti multicast adrese za LAN signal za uključivanje u Više > Postavke.

Pojedinosti o vezi

Da biste konfigurirali lokalnu mrežu kako bi se omogućila komunikacija s EPNS-om, ESET Management agent i ESET PROTECT server moraju se moći povezati s EPNS serverom. Ako ne možete uspostaviti vezu s EPNS-om za svoje agente, to ne utječe na druge funkcije osim poziva za buđenje.

Sigurnost prijenosa

SSL

Protokol

MQTT (protokol povezivanja računala s računalom)

Port

primaran: 8883

pričuvno rješenje: 443 i port proxyja koji se postavlja pravilom ESET Management agenta

Preferira se port 8883 jer se radi o MQTT portu. Port 443 samo je pričuvni port i dijeli se s drugim servisima. Isto tako, firewall može prekinuti vezu na portu 443 zbog neaktivnosti ili ograničenja maksimalnih otvorenih veza za HTTP proxy server.

Adresa servera

epns.eset.com

Kompatibilnost proxyja

Ako upotrijebite HTTP proxy za prosljeđivanje komunikacije, pozivi za buđenje također se šalju kroz HTTP proxy. Autentikacija nije podržana. Provjerite je li HTTP proxy konfiguriran u pravilu agenta na računalima na koja želite slati pozive za buđenje. U slučaju da HTTP proxy ne radi, pozivi za buđenje šalju se izravno.

Otklanjanje poteškoća

Provjerite je li firewall postavljen tako da dopušta vezu s EPNS-om (pogledajte prethodno navedene detalje ili članak u bazi znanja).

Provjerite mogu li se i agent i server izravno povezati na EPNS server na portovima 443 i 8883 (da biste potvrdili vezu, upotrijebite telnet naredbu).

Ako pokrenete virtualni uređaj i dobijete upozorenje Nemoguće pristupiti serverima servisa EPNS, slijedite korake za otklanjanje poteškoća.