ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Stvaranje novog predloška izvješća

Idite na Izvješća i kliknite Novi predložak izvješća.

work_computers_new_report_template

Osnovno

Uredite osnovne informacije o predlošku. Unesite Naziv, Opis i Kategoriju. Možete odabrati samo iz unaprijed definiranih kategorija. Ako želite stvoriti novu kategoriju, upotrijebite opciju Nova kategorija (opisanu u prethodnom poglavlju). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.

work_computers_new_report_chart01

Grafikon

U odjeljku Grafikon odaberite vrstu izvješća. Ili Tablica, gdje su podaci razvrstani u retke i stupce, ili Grafikon, koji prikazuje podatke pomoću X i Y osi.


note

Odabrana vrsta grafikona prikazat će se u odjeljku Pregled. Ovako možete vidjeti kako će izvješće izgledati u stvarnom vremenu.

Odabir grafikona pruža vam više opcija:

Trakasti grafikon – grafikon s pravokutnim trakama čije su dimenzije proporcionalne vrijednostima koje predstavljaju.

Točkasti grafikon – u ovom grafikonu koriste se točke za prikaz kvantitativnih vrijednosti (slično trakastom grafikonu).

Tortni grafikon – tortni grafikon je kružnog oblika i podijeljen je u proporcionalne sektore koji predstavljaju vrijednosti.

Prstenasti grafikon – sličan je tortnom grafikonu, ali prstenasti grafikon sadrži više vrsta podataka.

Linijski grafikon – prikazuje informacije kao niz podatkovnih točaka povezanih ravnim linijama.

Jednostavan linijski grafikon – prikazuje informacije kao liniju na temelju vrijednosti bez vidljivih podatkovnih točaka.

Složeni linijski grafikon – ova vrsta grafikona koristi se kada želite analizirati podatke s različitim mjernim jedinicama.

Složeni trakasti grafikon – sličan je jednostavnom trakastom grafikonu, ali ovdje se prikazuje više vrsta podataka s različitim mjernim jedinicama u trakama.

Moguće je i unijeti naslov za X i Y osi grafikona kako bi se grafikon lakše čitao i kako bi se mogli prepoznati trendovi.

work_computers_new_report_chart02

Podaci

U odjeljku Podaci odaberite informacije koje želite prikazati:

a.Stupci tablice: Informacije za tablicu automatski se dodaju na temelju označenih vrsta izvješća. Možete prilagoditi naziv, oznaku i oblik (pogledajte niže).

b.Osi grafikona: Odaberite podatke za X i Y os. Klikom opcije Dodaj os otvara se prozor s opcijama. Odabiri dostupni za Y os uvijek ovise o informacijama označenima za X os i obrnuto, jer grafikon prikazuje njihovu ovisnost i podaci moraju biti kompatibilni. Odaberite željene informacije i kliknite U redu.

Format

Kliknite simbol expand_normal u odjeljku Podaci da biste vidjeli proširene opcije formatiranja. Možete promijeniti Format u kojem se podaci prikazuju.  Možete podesiti formatiranje za stupce tablice i osi grafikona. Nisu sve opcije dostupne za svaku vrstu podataka.

Formatiraj stupac

Izaberite stupac prema kojem će se trenutačni stupac formatirati. Primjerice, kad formatirate stupac Naziv, izaberite stupac Ozbiljnost da biste dodali ikone ozbiljnosti pored naziva.

Minimalna vrijednost

Postavite minimalno ograničenje za prikazane vrijednosti.

Maksimalna vrijednost

Postavite maksimalno ograničenje za prikazane vrijednosti.

Boja

Izaberite paletu boja za stupac. Boja se podešava prema vrijednosti stupca izabranoj u opciji Formatiraj stupac.

Ikone

icon_successvalidation-status-icon-warningvalidation-status-icon-errordetails_hoverDodajte ikone formatiranom stupcu prema vrijednosti opcije Formatiraj stupac.

 

Kliknite jednu od strelica icon_apply_later_default icon_apply_sooner_default da biste promijenili redoslijed stupaca.

Sortiranje

Ako podaci odabrani u odjeljku Podaci sadrže simbol koji se može sortirati, dostupno je sortiranje. Kliknite Dodaj sortiranje da biste definirali odnos između odabranih podataka. Odaberite početne informacije (vrijednost za sortiranje) i način sortiranja, ili Uzlazno ili Silazno. To će definirati rezultate prikazane u grafikonu. Kliknite Gore ili Dolje da biste promijenili redoslijed elemenata za sortiranje. Kliknite ikonu kante za smeće delete_default da biste uklonili element iz odabira.

Filtar

Definirajte način filtriranja. Kliknite Dodaj filtar i odaberite element za filtriranje s popisa i njegovu vrijednost. To definira koji rezultati će se prikazati u grafikonu. Kliknite ikonu kante za smeće delete_default da biste uklonili element iz odabira.

Sažetak

U sažetku pregledajte označene opcije i informacije. Kliknite Završi da biste stvorili novi predložak izvješća.