ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Ponovno postavljanje kloniranog agenta

ESET Management agent možete distribuirati na mreži pomoću unaprijed definirane slike, kako je opisano u ovom članku u bazi znanja. Klonirani agenti imaju isti SID, što može uzrokovati probleme (više agenata s istim SID-om). Da biste riješili taj problem, upotrijebite zadatak Ponovno postavljanje kloniranog agenta da biste poništili SID i dodijelili agentima jedinstveni identitet.

ESET Management agent identificira klonirana klijentska računala koja se automatski pokreću na sustavu Windows, bez zadatka ponovnog postavljanja kloniranog agenta. Samo klijentska računala sa sustavom Linux i macOS (i klijenti sa sustavom Windows gdje je deaktivirano otkrivanje hardvera) trebaju zadatak za dijeljenje kloniranih računala.

Odaberite jednu od sljedećih opcija za stvaranje novog klijentskog zadatka:

Kliknite Zadaci > Novo > add_new_defaultZadatak klijenta.

Kliknite Zadaci > odaberite željenu vrstu zadatka i kliknite Novo > add_new_defaultKlijentski zadatak.

Kliknite ciljni uređaj u kartici Računala i odaberite icon_tasks Zadaci > add_new_defaultNovi zadatak.

Osnovno

U odjeljku Osnovno unesite osnovne informacije o zadatku, primjerice naziv i opis (neobavezno). Kliknite Odaberi oznake da biste dodijelili oznake.
Na padajućem izborniku Zadatak odaberite vrstu zadatka koju želite stvoriti i konfigurirati. Ako ste odabrali određenu vrstu zadatka prije stvaranja novog zadatka, Zadatak je unaprijed odabran na temelju prethodnog odabira. Zadatak (pogledajte popis svih zadataka) definira postavke i ponašanje zadatka.


warning

Pažljivo pokrenite ovaj zadatak. Nakon što se trenutačni ESET Management agent ponovno postavi, obustavit će se svi zadaci pokrenuti na njemu.


note

Postavke nisu dostupne za ovaj zadatak.

Sažetak

Pregledajte sažetak konfiguriranih postavki pa kliknite Završi. Zadatak klijenta sada je stvoren i otvorit će se skočni prozor:

Kliknite Stvori okidač (preporučeno) da biste odredili ciljeve zadataka klijenta (računala ili grupe) i okidač.

Ako kliknete Zatvori, možete stvoriti okidač kasnije: kliknite instancu klijentskog zadatka i odaberite restart_default Pokreni na u padajućem izborniku.

client_task_finish

U stavci Zadaci možete vidjeti traku indikatora napretka, ikonu statusa i pojedinosti za svaki stvoreni zadatak.