ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Certifikat koji istječe – prijava i zamjena

ESET PROTECT vas može obavijestiti o certifikatu ili izdavatelju certifikata koji će isteći. Postoje unaprijed definirane Obavijesti za ESET PROTECT certifikat i ESET PROTECT izdavatelj certifikata na kartici Obavijesti.

Da biste aktivirali ovu funkciju, kliknite Uredi obavijest i navedite pojedinosti u odjeljku Distribucija, kao što je adresa e-pošte ili SNMP zamka. Svaki korisnik može vidjeti obavijesti samo za one certifikate koji se nalaze u njegovoj glavnoj grupi (pod uvjetom da su korisniku dodijeljena dopuštenja za čitanje za certifikate).


note

Provjerite jeste li prvo konfigurirali SMTP postavke povezivanja u Više > Postavke. Kada to napravite, možete urediti obavijest da biste dodali adresu e-pošte za distribuciju.

Ako računalo ima certifikat koji će uskoro isteći, automatski će se promijeniti informacije o njegovom statusu. Status će se prijaviti u kartici Upravljačka ploča, Popis računala, Pregled statusa i Certifikat:

cert_expire

Da biste zamijenili izdavatelj certifikata ili certifikat koji istječu, slijedite ove korake:

1.Stvorite novi izdavatelj certifikata s novim razdobljem valjanosti (ako će stari isteći), po mogućnosti ga postavite tako da odmah bude valjan.

2.Stvorite nove certifikate ravnopravnih računala za ESET PROTECT server i druge komponente (agent/MDM) unutar razdoblja valjanosti novog izdavatelja certifikata.

3.Stvorite pravila za postavljanje novih certifikata ravnopravnih računala. Pravila primijenite na ESET PROTECT komponente, MDM i ESET Management agent na svim klijentskim računalima na svojoj mreži.

4.Pričekajte da se primijene novi izdavatelj certifikata i certifikati ravnopravnih računala i da se klijenti umnože.


note

Preporučujemo da pričekate 24 sata ili provjerite jesu li se sve ESET PROTECT komponente (agenti) umnožile barem dvaput. Replikaciju agenta možete primijeniti u stavci Računala klikom na računalo i odabirom opcije Pošalji poziv za buđenje.

5.Kako bi klijenti mogli autorizirati upotrebu novih certifikata ravnopravnih računala, zamijenite certifikat servera u postavkama ESET PROTECT servera.

6.Kada završite sve prethodno navedene korake, kada je svaki klijent povezan s ESET PROTECT serverom i sve radi prema očekivanjima, opozovite stare certifikate ravnopravnih računala i izbrišite stare izdavatelje certifikata.