ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Uređivanje korisnika

Možete promijeniti pojedinosti korisnika kao što su osnovne informacije i dodijeljena računala.


note

Prilikom izvođenja zadatka sinkronizacije korisnika za korisnike s definiranim prilagođenim atributima, Postupanje u slučaju sukoba pri stvaranju korisnika postavite na Preskoči. Ako to ne učinite, pojedinosti korisnika bit će prebrisane podacima iz servisa Active Directory.

 

Osnovno

Ako ste za stvaranje korisnika upotrijebili zadatak Sinkronizacija korisnika i neka su polja ostala prazna, po potrebi ih možete ručno definirati.

Ovdje možete urediti pojedinosti korisnika kao što su:

Korisničko ime i opis – samo za informativne svrhe.

OznakeUredite oznake (dodijelite, poništite dodjelu, stvorite, uklonite).

Adresa e-pošte – možete je upotrijebiti kao adresu primatelja za isporuku obavijesti.

Telefon i ured ili lokacija – samo za informativne svrhe.

SID Može se povezati s nekoliko funkcija programa ESET PROTECT za koje su potrebne ove informacije o AD-u (primjerice, način nadjačavanje sigurnosnih pravila).

add_new_use_edit01

Prilagođeni atributi

Možete urediti postojeće Prilagođene atribute ili dodati nove atribute. Za dodavanje novih kliknite Dodaj novi i odaberite neku od sljedećih kategorija:

Wi-Fi računi: Profili se mogu upotrijebiti za izravno premještanje postavki Wi-Fi mreže tvrtke u upravljane uređaje.

VPN računi: Možete postaviti VPN, zajedno s korisničkim podacima, certifikatima i drugim podacima koji su potrebni da bi VPN veza bila odmah spremna za korisnike.

Računi e-pošte: ovo se koristi za bilo koji račun e-pošte koji upotrebljava IMAP ili POP3 specifikacije. Ako koristite Exchange server, upotrijebite postavke za Exchange ActiveSync.

Exchange računi: ako vaša tvrtka koristi Microsoft Exchange, ovdje možete stvoriti sve postavke kako biste smanjili vrijeme potrebno za podešavanje pristupa vaših korisnika e-pošti, kalendarima i kontaktima.

LDAP (kodni nazivi za atribute): Ovo je posebno korisno ako vaša tvrtka koristi LDAP za kontakte. Možete povezati polja za kontakt s odgovarajućim poljima za kontakt sustava iOS.

CalDAV: Ovo sadrži postavke za sve kalendare koji koriste CalDAV specifikacije.

CardDAV: Za sve kontakte koji su sinkronizirani putem CardDAV specifikacije informacije za sinkronizaciju mogu se postaviti ovdje.

Kalendar s pretplatom: ako je podešen bilo koji CalDAV kalendar, ovdje možete definirati pravo samo na čitanje kalendara drugih osoba.

Neka polja postat će atribut koji se zatim može upotrijebiti prilikom stvaranja pravila za mobilni uređaj sa sustavom iOS kao varijablom (rezervirano mjesto). Na primjer Prijava ${exchange_login/exchange} ili Adresa e-pošte ${exchange_email/exchange}.

add_new_use_edit02

Dodijeljena računala

Ovdje možete odabrati pojedinačne uređaje. Da biste to učinili, kliknite Dodaj računala – bit će navedene sve statičke i dinamičke grupe i njihovi članovi. Izvršite odabir pomoću potvrdnih okvira i kliknite U redu.


important

Korisniku se može dodijeliti najviše 200 računala u jednoj radnji.

assigned_computers